Geen EEP Award voor Groene Licht

LYON – Het groene licht dat Philips Lighting samen met NAM ontwikkelde heeft niet de EEP Ward 2008 gewonnen. Het vogelvriendelijke licht, waar onder meer de pier op Ameland mee wordt verlicht, was een van de tien genomineerden voor de Europese milieuprijs, de Environmental innovation for Europe Awards 2008.
De EEP (European Environmental Press) organiseerde de verkiezing voor de zesde keer. De prijs is in het leven geroepen om innovatieve milieuvriendelijke techniek in het zonnetje te zetten. De prijzen werden in Frankrijk uitgereikt op de internationale beurs over milieu en techniek in Lyon.
De gouden EEP Award 2008 werd gewonnen door LabMET uit België voor een milieuvriendelijke methode om verontreinigd water van pesticiden, PCB’s en ander gif te ontdoen.
De Zilveren EEP Award 2008 ging naar St1 Biofuels Oy uit Finland. Het bedrijf ontwikkelde een procedé om brandstof uit afval te kunnen halen.
De bronzen EEP Award 2008 werd gewonnen door Pannon Jet Ltd. uit Hongarije voor recycling van banden via hoogdruk waterstaal.

Lees hier: Veel groene lampen vervangen maar wel in de finale

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *