Geen drank op straat in Nes

BALLUM – Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 juli 2019 besloten om het centrumgebied van Nes op Ameland aan te wijzen als gebied waar het vrijdag 2 augustus 2019 tijdens Rôggefestival, van 07.00 uur tot zaterdag 3 augustus 07.00 uur verboden is om alcoholhoudende drank te gebruiken of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Dat heet een 'Gebiedsaanwijzing verboden drankgebruik en geldt' voor Rôggefestival 2019. Het verbod is niet van toepassing op een terras dat behoort bij een horecabedrijf. Kruiwagen mee vol bierflesjes, om die in de Van Heeckerenstraat te ontkurken zit er dus niet in. Een sixpack in de rugzak om die op Torenshoogte open te klikken en te genieten van het lauwe bier mag ook niet. Een pilsje of een koel glas witte wijn bestellen op een van de terrassen mag dan weer wel. Als je maar op het terras blijft zitten tot het glas leeg is. De bier- en wijnglazen mogen het terras niet verlaten. 

Met deze gebiedsaanwijzing heeft de politie tijdens het Rôggefestival 2019 in het centrumgebied van Nes een wettelijke grondslag om bij excessen over drankgebruik op straat, en specifiek gericht op glaswerk, op te treden en indien nodig te bekeuren.

In de Gemeente Info van 31 juli staat dat de wegafsluiting van Nes van 10:00 tot 20:30 uur is. In de praktijk zullen de hekken al om 17:00 uur weg worden gehaald in verband met een veilige doorgang voor de Rôggeparade.

In de Leeuwarder Courant van zaterdag 3 augustus komt een artikel over 'Kwestie Rôggefestival' naar aanleiding van de ingezonden brief van bestuur Rôggefeest, een weerslag van gesprekken met betrokkenen: bestuur Rôggefestival, gemeente, horeca.

lees hier ook over Rôggefeest en Rôggefestival

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *