Geel Wit wint van Trynwâlden

BUREN – Geel Wit heeft met 2-0 gewonnen van VC Trynwâlden. De overwinning kreeg gestalte in de tweede helft.

Een kwartier voor tijd ging Bente Bonthuis over de knie. Scheidsrechter Frankena wees naar de penaltystip en vanaf elf meter voltrok Siard Bonthuis het vonnis: 1-0.

Zeven minuten later besliste Lars Brouwer de strijd door een vrije schop ineens binnen te schieten. De vrije trap werd makkelijk gegeven nadat Klaas Kolk neerging na een rush, waarbij vermoeidheid eerder de reden leek voor zijn buiteling. De scheidsrechter stond er echter vlak op en oordeelde dat het een overtreding was.

Het was de gehele wedstrijd een gelijk opgaande strijd. De beginfase was voor de bezoekers, met twee kansen voor Ronald Schweigman. Hij schoot eerst naast, daarna redde Lukas Mollema op de lijn.

De eerste kans van Geel Wit ontstond bij Bente Bonthuis, maar zijn voorzet was voor Kayan Kiewiet te moeilijk om er iets mee te doen. 

Na een kwartier leek Lars Brouwer te scoren, maar zijn schot ging via de binnenkant paal het veld weer in, waarna Martijn de Jong een teenlengte tekort kwam om alsnog te scoren. De volgende kans was voor Theodoor Molenaar, maar keeper Remco de Vries redde.

De volgende kansen waren voor Trynwâlden, Lukas Mollema en Pieter Oene Smit behoedden hun team echter voor een achterstand. Vervolgens liet Kayan Kiewiet namens Geel Wit een kans onbenut en Roland Scheigman zag zijn inzet tot corner verwerkt. In de slotminuut van de eerste helft lanceerde Dennis Akkerman Bente Bonthuis, maar die schoot wild naast.

Ook de tweede helft was gelijkopgaand, de kansen waren echter voor Trynwâlden. Met uitstekende reddingen hield Pieter Smit zijn ploeg in de race. In de 67-ste minuut kwam Folkert van Foeken alleen voor de doelman, zijn lob eindigde naast het doel.

Na de 1-0 kreeg Trynwâlden een geweldige kans op de gelijkmaker, de scrimmage in de 79-ste minuut eindigde echter op wonderbaarlijke wijze in de handen van de keeper van Geel Wit.

De thuisclub scoorde daarna 2-0 en de strijd was beslist. De bezoekers kregen nog een kans, maar die ging over.

Tijdens de wedstrijd kregen beide teams drie keer geel, na afloop deelde Frankena nog drie kaarten uit aan de bezoekers wegens aanmerkingen op de arbitrage.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Lukas Mollema, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Martijn de Jong (Jurjen Metz 58), Maurits Metz (Glenn Kienstra 68), Lars Brouwer, Dennis Akkerman (Siard Bonthuis 58); Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet.

Door Koos Molenaar

Uitslagen

Zaterdag

Geel WIt A1-Oeverzwaluwen A1   1-0

Zondag

Geel WIt 1-VC Trynwâlden 1   2-0

MKV ‘29 3-Geel Wit 2 7-2

GAVC 3-Geel Wit 3 afgelast

Programma

Zaterdag 1 maart

St. Annapar. A1-Geel Wit A1   10.30

Geel WIt B1-Friese Boys B1  15.00

Geel WIt C1-Buitenpst C1  15.00

Zondag 2 maart

Geel Wit 3-Gorredijk 4  11.00

>>> lees hier meer over voetballen

>>> bekijk hier meer foto's van Jan van Os van die wedstrijd

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *