Geel Wit wint van Harlingen

BUREN – Geel Wit heeft zondag met 2-1 gewonnen van Harlingen. Op basis van de eerste helft was de zege verdiend. De Amelanders leidden comfortabel met 2-0, maar moesten op slag van rust een tegentreffer toestaan. Harlingen ging na de pauze op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet.

Geel Wit nam na een kwartier spelen de leiding, Anton Kiewiet bereikte met een loepzuivere voorzet Paul van der Wal, die bij de tweede paal inkopte: 1-0.

Bij Geel Wit stond voor het eerst dit seizoen Bente Bonthuis in de basis, en met zijn snelheid was hij een belangrijke troef voor de thuisclub. In de twintigste minuut bracht hij Lars Brouwer in stelling, maar diens kopbal werd onschadelijk gemaakt door de jeugdige doelman Robin Wagenaar. Even later zette Anton Kiewiet Danny Metz voor de keeper, maar de inzet van de aanvaller ging voorlangs.

Ook Harlingen kreeg zijn kansen. Een vrije schop van Barry Hamstra eindigde in de handen van doelman Pieter Oene Smit. Een solo van diezelfde Hamstra eindigde in een hoekschop en ook Sjouke Bootsma was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal trof geen doel.

Na een half uur schoof Anton Kiewiet de bal voorlangs het vijandige doel. Twee minuten later mocht hij een vrije trap nemen na een overtreding op Lars Molenaar. Wat volgde was een kopie van het vorige doelpunt, met dat verschil de kopbal van Paul van der Wal een laatste zetje kreeg van Danny Metz: 2-0.

Vier minuten voor rust claimde Geel Wit een strafschop toen Danny Metz onderuit werd gelopen, maar scheidsrechter Wim Stel wuifde het weg. In de slotfase van de eerste helft ging het toch fout voor Geel Wit. Lars Molenaar miste een lange bal, waarvan Rick Siemonsma profiteerde: 2-1.

Na een kwartier in de tweede helft wilde Geel Wit de bal weer op de stip hebben. Bente Bonthuis werd gevloerd, maar blijkbaar vond de scheidsrechter het op zijn plaats om de voordeelregel toe te passen. Kansen kreeg Geel Wit nog wel, maar met name Danny Metz  en Bente Bonthuis wisten er geen raad mee.

Harlingen bleef zodoende meedoen en gooide er een waar slotoffensief uit. De Geel Wit-verdediging stond echter goed en Pieter Oene Smit verrichte enkele belangrijke reddingen. Hierdoor bleef het bij 2-1.

Door: Koos Molenaar

>>> meer foto's van de wedstrijd staan op de website van Jan van Os, te vinden via de Jan van Os-banner

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *