Geel Wit wint punt tegen Friesland

LEEUWARDEN – Geel Wit heeft zondag aan de uitwedstrijd tegen koploper Friesland een punt overgehouden. In Leeuwarden werd het 1-1.

Het eerste half uur ging de strijd gelijk op en gaf Geel Wit niets weg. De beste kans was na 22 minuten voor Danny Metz, maar hij kwam niet tot scoren.

Het openingsdoelpunt viel vijf minuten voor de rust. Volgens assistent-scheidsrechter Karel van der Wal was er sprake van hinderlijk buitenspel, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten, zodat Wieger Sipma in staat werd gesteld de 1-0 op het bord te brengen.

Meteen na de rust was Geel Wit dicht bij de gelijkmaker, de rush van Siard Bonthuis en de combinatie met Danny Metz werd echter niet doeltreffend afgerond. Ook het schot van Theodoor Molenaar werd niet met een treffer bekroond, evenmin als de kopbal van Paul van der Wal.

Trainer Kees-Jan Slotemaker ging va banque spelen en bracht Brian Overmars als derde aanvaller in en stuurde Frank Beijaard en Paul van der Wal een linie naar voren. Dat hield in dat er achterin risico’s werden genomen en twee keer was Friesland bij de 2-0, maar paal en kruising stonden een treffer in de weg.

In blessuretijd werd de aanvallende instelling van Geel Wit beloond. Frank Beijaard bracht de bal bij Lars Brouwer en diens voorzet werd door Danny Metz prima ingeschoten: 1-1.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Maurits Metz, Lukas Mollema, Frank Beijaard, Theodoor Molenaar; Bente Bonthuis (Kayan Kiewiet, 2e helft),Jordi Metz, Paul van der Wal, Siard Bonthuis (Brian Overmars, 2e helft); Danny Metz, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

Zaterdag 1 december

Geel Wit A1-Be Quick D A2

AFGELAST

 

Zaterdag 1 december

DTD B1-Geel Wit B1

AFGELAST

 

Zaterdag 1 december

Geel Wit C1-Blauw Wit '34 C2

2-2

 

Zaterdag 1 december

Bergum BCV D4-Geel Wit D1

0-6

KAMPIOEN

Zaterdag 1 december

Geel Wit D2-Ropta Boys D2

12-2

 

Zaterdag 1 december

Frisia E5-Geel Wit E1

3-3

 

Zaterdag 1 december

Holwerd E1-Geel Wit E2  

AFGELAST

 

Zaterdag 1 december

St. Annapar. E5-Geel Wit E3  

AFGELAST

 

Zaterdag 1 december

Geel Wit F1-CVO F1G

AFGELAST

 

Zaterdag 1 december

Wykels Hallum F3-Geel Wit F2  

2-9

 

Zondag 2 december

Friesland 1-Geel Wit 1

1-1

 

Zondag 2 december

Friesland 3-Geel Wit 2 

AFGELAST

 

Zondag 2 december

FVC 4-Geel Wit 3

4-2

 

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *