Geel Wit wint in hard duel van Jubbega

JUBBEGA – Geel Wit heeft zondag de uitwedstrijd tegen Jubbega met 2-3 gewonnen. Het was een harde wedstrijd die werd ontsierd door veel gele en rode kaarten, waarbij met name de thuisclub zich niet kon beheersen. Geel Wit kon niet in zijn spel komen en Jubbega was al helemaal niet van zins er een leuke pot van te maken.

"Tegen alles wat een andere kleur sok had werd keihard getrapt”, omschreef Geel Wit-trainer Frans à Nijeholt na afloop. Scheidsrechter P. van Veen had de grootste moeite om alles in goede banen te leiden. In de dertiende minuut constateerde hij een duw die hij bestrafte met een strafschop. Van elf meter schoot Dennis de Haan de thuisclub op voorsprong.

Een soortgelijke situatie leidde aan de andere kant in de 25-ste minuut eveneens tot een strafschop. Na een overtreding op Sander Hekkelman mocht Jordi Metz vanaf de stip de gelijkmaker laten aantekenen.

De maker van de overtreding, Aaron Kors, werd van het veld gestuurd en dat leidde tot commotie op de bank bij Jubbega, waarna leider Jan Jonker achter de hekken moest verdwijnen.

Geel Wit begon goed aan de tweede helft en dat leidde in de 64-st minuut tot een treffer van Bente Bonthuis na een mooi uitgespeelde combinatie: 1-2.

Nadat Yens Arndt met twee keer geel eveneens voortijdig kon douchen ging het fanatieke publiek er nog eens achter staan. Jubbega kreeg in de 84-ste minuut weer een penalty, nu door duwen van Kevin Kiewiet. Eric Mulder bracht de teams weer op gelijke hoogte.

Kevin Kiewiet was met zijn theatrale acties de man die door de spelers van Jubbega werd gezocht. Hij werd vol op het gezicht geslagen, zonder dat de scheidsrechter dat zag. De Amelander nam even later wraak door na te trappen, dat ontging de leidsman niet en ook Kevin kon eerder dan de rest naar de kleedkamer.

Onder begeleiding moest de scheidsrechter het veld verlaten en de spelers van Geel Wit kregen verwensingen en fluimen naar het hoofd.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Pieter Kiewiet (Theodoor Molenaar, 46), Bjorn Wijnberg, Kayan Kiewiet, Jurjen Metz (Bente Bonthuis, 54); Kevin Kiewiet, Jordi Metz, Micha Metz; Danny Metz, Sander Hekkelman (Luc Metz, 79), Lars Molenaar.

Door Koos Molenaar

⇒ lees hier meer over Voetballen op Ameland

Uitslagen

4 februari                                   

Competitie

Holwerd JO19-1D – Geel Wit JO19-1 0-6

Geel Wit JO17-1 – Ropta Boys JO17-1 2-3

Vriendschappelijk

Geel Wit 3 – Blauw Wit '34 4 4-3

5 februari                                  

Competitie

Jubbega 1 – Geel Wit 1 2-3

Vriendschappelijk

Geel Wit 2 – Amelandia 1 10-0

Programma

11 februari

Vriendschappelijk

Geel Wit JO19-1 – LSC 1890 JO19-2 11.00                                                                          

Competitie

Geel Wit JO17-1 – Hardegarijp JO17-1 15.00                

Zwaagwesteinde JO15-1 – Geel Wit JO15-1 10.30                                                                           

12 februari

Geel Wit 2 – FC Harlingen 2 15.00                                                      

Geel Wit 3 – Warga 2  11.00                                   

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *