Geel Wit wint eenvoudig van Warga

BUREN – Geel Wit heeft de wedstrijd in en tegen Warga met 4-2 gewonnen.

De eerste kans was voor Bente Bonthuis, maar hij werd neergehaald door Jan Willem Sinnema, die blij mocht zijn dat scheidsrechter Tuttel slechts geel toonde.

Geel Wit speelde met de wind in de rug en Warga kwam nauwelijks over de middellijn. Tegen de verhouding in kwam Warga echter op voorsprong. De al eerder genoemde Jan Willem Sinnema was de doelpuntenmaker in de achttiende minuut. Tien minuten later kwam Geel Wit op gelijke hoogte uit een strrafschop. Bente Bonthuis werd neergehaald binnen de beruchte lijnen door Meinte Boersma. Siard Bonthuis schoot vanaf elf meter raak: 1-1. 

In de 35-ste minuut nam Geel Wit de leiding. Glenn Kienstra profiteerde van slecht uitverdedigen: 1-2. Vlak voor rust wordt het zelfs 1-3. Een vloeiende combinatie tussen Kayan Kiewiet, Bente Bonthuis en Siard Bonthuis werd door laatstgenoemde doeltreffend afgerond: 1-3.

De eerste kans na de hervatting was voor Koen Wielinga van de thuisclub, zijn schot ging net naast. In de 54-ste minuut vergrootte Bente Bonthuis de Amelander voorsprong naar 1-4. Tien minuten laten ging hij alleen op doelman Sven Noordbruis af, maar faalde.

In de 88-ste minuut bepaalde Koen Wielinga met een fraai afstandsschot de stand op 2-4.

De weersomstandigheden zijn abonimabel, de hoeken van het veld zijn nat en publiek is er nauwelijks.

Door Koos Molenaar

Adverteren

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *