Geel Wit wint eenvoudig van Black Boys

BUREN – Geel Wit heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt na de 5-0 overwinning op Black Boys.

Alleen een ruime overwinning van Harlingen en een nederlaag van Geel Wit konden roet in het eten gooien. Harlingen stond na vijf minuten al voor tegen Blauw Rood ’20, maar daar bleef het bij. Geel Wit begon een half uur later aan de wedstrijd tegen Black Boys en liet er geen gras over groeien. De eerste plaagstootjes waren van Black Boys, maar daarna kwamen de Snekers er niet meer aan te pas. Al na zes minuten was het raak. Op aangeven van Jordi Metz opende Robin Metz de score.

Na een kwartier stond het al 2-0. Vanaf de linkerkant zette Bente Bonthuis voor op Robin Metz, die passte op Sander Graafsma en die kon van dichtbij raak schieten tegen zijn oud-stadsgenoten.

De overmacht van Geel Wit werd na een half uur uitgedrukt in de derde treffer. Een schot van Tim Barf, dat niet onhoudbaar leek, verdween toch in het doel: 3-0.

Black Boys had niets in te brengen, maar werd toch een keer gevaarlijk. Eduany Bravo was dicht bij een treffer maar raakte de lat.

Meteen na de rust drukte Geel Wit door.  Drie minuten na de rust bekroonde Jordi Metz een fraaie individuele actie met een doelpunt en even later kon Bente Bonthuis op evenfraaie wijze de 5-0 laten aantekenen.

Daarna gebeurde er weinig noemenswaardigs meer. Geel Wit spaarde zichzelf en daarmee de tegenstander. Een kwartier voor tijd vielen Sander Hoomoedt en Joaquin de Haan van de JO19 in. Sander debuteerde vorige week in de hoofdmacht, voor Joaquin was het vandaag de eerste keer.

Fotobijschrift: Jordi Metz, de man van de assist, feliciteert Robin Metz met zijn openingstreffer tegen Black Boys. 

Verslag en foto (C): Koos Molenaar 

 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 775

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *