Ameland gastheer voor NK Cross Triathlon

NES – Op 16 en 17 september wordt de 21e editie van de Cross Triathlon op Ameland georganiseerd, bekend onder de naam XTERRA NETHERLANDS. Wat begon als een kleine proef met 36 deelnemers in 2002 is uitgegroeid tot een internationaal evenement met 985 atleten uit 14 landen en 16 nationaliteiten.

De Nederlandse deelnemers strijden om nationale titels, met junioren op de Sprint-afstand (500m-17km-5km) en de overall titels M/V en de titels per leeftijdscategorie M/V op de Full Distance (1500m-36km-10km).

De favorieten bij de junioren zijn Kyra Brouwer en Noël Sterk. In de mannen senioren categorie is Wouter Dijkshoorn de grote favoriet, ondanks een knieblessure. Uitdagers zijn onder andere Lucas Groené, Koen de Leeuw, Ferdinand Oldeman, Joep Staps, en Dirk Wijnalda, die voor het eerst meedoet aan een cross triathlon.

Bij de vrouwen strijden Romy Spoelder, Trudy Veenstra, Anne Zijderveld, Bonnie van Wilgenburg, Willemijn Fuite en Sandra Wassink-Hitzert om de titel. Ook buitenlandse atleten, zoals Tim van Daele, Geoffrey VandeBrouck, Geert Lauryssen en Christine Verdonck, maken hun opwachting.

Het evenement omvat races op zowel zaterdag als zondag, inclusief estafette en juniorwedstrijden. Ameland, met zijn uitdagende weersomstandigheden, is het perfecte decor voor deze crosstriatlon, waarbij zwemmen in de Waddenzee, mountainbiken en een crossloop centraal staan.

Met de start in de Haven van Nes, het fiets- en loopparcours door bos, duinen en over het strand en de finish voor het tweede jaar op het kampeerterrein van Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren zal het weer volop genieten en afzien zijn voor alle duursporters

Voor meer informatie bezoek de officiële website: XTERRA NETHERLANDS.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 806

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *