Geel Wit verspeelt zege in blessuretijd

BUREN – Geel Wit heeft een zeker lijkende overwinning in blessuretijd verspeeld. In de extra tijd scoorde Harlingen nog twee keer, waardoor de eindstand 4-4 werd.

Zo eindigde de wedstrijd voor de thuisclub teleurstellend, maar een overwinning was niet echt verdiend geweest. Harlingen speelde agressiever, Geel Wit raakte geïrriteerd en kwam niet in zijn ritme.

De eerste mogelijkheid was na vijf minuten, toen Justin Attema net niet bij een hoge bal kon. En minuut later een dot van een kans voor Geel Wit, maar de voorzet van Theodoor Molenaar werd door drie medespelers gemist. Daarna zag Bente Bonthuis zijn inzet geblokt en Glenn Kienstra miste met zijn schoten de juiste richting.

In de zestiende minuut kwam Geel Wit aan de leiding. Een ingooi van Theodoor Molenaar werd door Lars Brouwer verlengd naar Siard Bonthuis, die passeerde met een kopbal doelman Robin Wagenaar.

De vreugde van de Amelanders duurde slechts twee minuten. Pieter Oene Smit keerde de vrije schop van Klaas Kuiken, maar in de rebound was Justin Attema attenter dat de eilander verdediging.

In de 37-ste minuut had Harlingen geluk toen een vrije schop van Siard Bonthuis via de keeper en de lat over ging. Aan de andere kant waren er kansen voor Barry Hamstra, hij vond keeper Smit op zijn weg.

Vlak voor rust mocht Anne Alberda van geluk spreken dat zijn aanslag op Lukas Mollema met slechts geel werd afgedaan door arbiter Roel Wuite.

Na een kwartier in de tweede helft redde Smit op een inzet van Jorik Erents, Robbin Regtop schoot vervolgens voorlangs. Vier minuten later was het zomaar 2-1 voor Geel Wit toen een vrije schop van Siard Bonthuis er in één keer in ging.

Meteen daarna had de voorsprong uitgebreid kunnen worden, maar uit een corner van Glenn Kienstra kopte Mark Molenaar naast.

In de 73-ste minuut werd het weer gelijk. Uit een vrije schop ontstond een scrimmage, waarbij Barry Hamstra het laatste zetje gaf.

Het antwoord van Geel Wit kwam snel. Eerst werd een fraaie inzet van Jurjen Metz door de Harlinger goalie buiten de palen gewerkt, maar even later werd hij toch gepasseerd door Bente Bonthuis: 3-2.

De buit leek binnen toen in de 83-ste minuut Bente Bonthuis zijn tweede liet aantekenen. Hij schoot binnen nadat een vrije schop van broer Siard via de lat terugsprong.

Vlak voor tijd raakte ook Bente de paal. In plaats van 5-2 werd het uiteindelijk 4-4. Eerst trof Klaas Kuiken met een prachtig afstandsschot doel en meteen daarna rondde Robbin Regtop een scrimmage doeltreffend af. De laatste kans was voor Bente Bonthuis, maar hij kon ditmaal de keeper niet passeren.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk (Johan Kolk, 67), Kayan Kiewiet, Bjorn Wijnberg (Mark Molenaar, 53), Theodoor Molenaar; Glenn Kienstra, Lukas Mollema, Lars Brouwer (Ken Knoeff, 66), Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Jurjen Metz.

Door Koos Molenaar

Uitslagen

15 februari

St. Anna A1-Geel Wit A1   afg.

Broekster Wâlden C2-Geel Wit C1 afg.

16 februari

Geel Wit 1-Harlingen 1  4-4

Geel Wit 2-SC Stiens 2 6-0

Programma

22 februari

Geel Wit A1-Oeverzwaluwen A1  14.00

23 februari

Geel Wit 1-VC Trynwâlden 1  14.00

MKV ‘29 3-Geel Wit 2  10.30

GAVC 3-Geel Wit 3  10.30

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *