Geel Wit verspeelt punten tegen Oerterp

OERTERP – Geel Wit heeft een punt gepakt tegen de nummer twee Oerterp, maar eigenlijk voelt het als een nederlaag omdat de concurrentie in de strijd tegen degradatie wel heeft gewonnen. Dat had Geel Wit ook kunnen gebeuren, want Geel Wit was zeker niet de mindere.

De Amelanders begonnen slecht aan de wedstrijd want na zeven minuten keken ze tegen een achterstand aan. Uit een corner kopte Maikel Moll in eigen doel: 0-1.

Oerterp was in de beginfase sterker en Jordi Metz voorkwam erger door een inzet van Dennis van Roeden te onderscheppen.

Na twaalf minuten was de stand alweer gelijk. Micha Metz kwam oog in oog met de keeper van Oerterp en faalde niet.

Daarna ging de strijd gelijk op zonder noemenswaardige kansen. In de 35-ste minuut werd Bente Bonthuis op de rand van de zestien meter gevloerd. Scheidsrechter Mulder wees naar de penaltystip, maar op advies van de grensrechter legde hij de bal buiten de zestien. De overtreder werd bestraft met slechts geel, terwijl op zo’n overtreding rood hoort te staan. De vrije schop van Micha Metz ging hoog over.

Vlak voor de rust beging ook Theo Molenaar een overtreding die een vrije schop opleverde. Deze bal belandde in de muur.

Oerterp begon goed aan de tweede helft. Eerst belandde een schot  op de bovenkant van de lat. Na 52 minuten was het toch raak. Een diagonale kopbal van Dennis van Roeden trof doel bij de tweede paal: 1-2.

Maar andermaal kon Oerterp niet lang genieten van de voorsprong. Vijf minuten later werd Bente Bonthuis gelanceerd en hij omspeelde beheerst de doelman: 2-2.

Daarna was het Geel Wit was de klok sloeg. Een vrije schop van Micha Metz werd door de doelman van Oerterp gekeerd, waarna Christian Molenaar een niet de missen kans onbenut liet. Sander Graafsma had twee keer pech, hij schoot eerst op de lat en kwam daarna een teenlengte tekort om een schot tot doelpunt te promoveren. Vlak voor tijd vond Micha Metz de keeper op zijn weg zodat je kunt concluderen dat Geel Wit zichzelf tekort heeft gedaan in deze wedstrijd.