Geel Wit laat het voor rust liggen tegen Renado

ST NICOLAASGA – Geel Wit heeft de uitwedstrijd tegen Renado met 1-1 gelijk gespeeld en schiet daar in de strijd om handhaving niet veel mee op. De eerste kansjes waren voor de Amelanders, waarvan de beste voor Jordi Metz was, zijn schot ging over. Daarna lag het initiatief bij Renado. Het kreeg een aantal hoekschoppen en uit een daarvan schoot Jetze Zijlstra rakelings naast.

Na 29 minuten was het toch raak voor de thuisclub. Martijn van der Heide kon oprukken en liet doelman Reinier Smit kansloos.

Even later werd Micha Metz in zijn opmars gestuit en een vrije trap van Renado ging naast. Reinier Smit weerhield Van der Heide van zijn tweede treffer van de middag.

Renado zette in de eerste helft flink druk en daar had een slordig spelend Geel Wit geen antwoord op.

Na de pauze waren de rollen omgedraaid. Renado kreeg geen kans meer, Geel Wit wel. Meteen na de onderbreking lieten Tim Barf en Micha Metz kansjes onbenut. Dat deden ook Bente Bonthuis en Christian Molenaar, die oog-in-oog met de keeper van Renado faalden. Een vrije trap van Micha Metz ging over, maar drie minuten voor het einde haalde hij zijn gram door een strafschop te benutten, nadat hij binnen de zestien was neergelegd door Jetze Zijlstra: 1-1.

Trainer Jan Stuiver oordeelde dat zijn team het meeste recht had op de overwinning, maar dat die het in de eerste helft had laten liggen.