Geel Wit verslaat Ruinerwold in nacompetitie

Geel Wit heeft de tweede ronde van de nacompetitie bereikt door Ruinerwold met 2-3 te verslaan. In de volgende ronde reist Geel Wit naar Actief in Paterswolde. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de finale met een plaats in de derde klasse als inzet.

Het was een echte nacompetitiewedstrijd met kansen over en weer. Geel Wit begon onwennig aan het duel. Ruinerwold hanteerde de lange bal en daar had Geel Wit aanvankelijk weinig vat op, maar na een kwartier deden de Amelanders weer volledig mee. De eerste kans was voor Bente Bonthuis, in plaats van de bal af te spelen ging hij voor eigen succes en stuitte op de keeper. Meteen daarna was het aan de andere kant wel raak: 1-0. Door een miscommunicatie tussen doelman Reinier Smit en Johan Kolk kreeg de verdediger de bal ongelukkig op zijn hoofd en caramboleerde de bal in het doel.

De schade werd snel hersteld door Cor de Boer die vier minuten later de gelijkmaker binnentikte.

Ruinerwold bleef gevaarlijk, want nadat Geel Wit vergeefs appelleerde voor hands in het strafschopgebied kwam Ruinerwold andermaal op voorsprong, nu met een afstandsschot. De bal zeilde over de keeper in het doel

Er waren kansen over en weer. Ross Baars raakte de paal en ook Ruinerwold brak twee keer gevaarlijk door. Vlak voor de rust werd het weer gelijk, nu tikte Cor de Boer binnen na een voorzet van Tim Barf. Nadat Ruinerwold en Jordi Metz een kans hadden gemist gingen de teams rusten met een 2-2 stand.

In de tweede helft had Bente Bonthuis zijn ploeg in een zetel kunnen helpen, maar hij schoot eerst tegen de paal en daarna miste hij een strafschop.

Trainer Jan Stuiver bracht wissels in en die bleken een gouden greep. Dylan Molenaar gaf een perfecte pass op Maikel Moll en hij, die nog nooit een competitiedoelpunt heeft gemaakt, scoorde in de 93-ste minuut de bevrijdende treffer.

Blijdschap derhalve in het Geel-Witkamp, dat nog steeds in het jubileumjaar mag dromen van een terugkeer in de derde klasse. Voor Stuiver zou dat een prachtig afscheid zijn, hij stopt ermee na twee seizoen bij Geel WIt.

Opstelling: Reinier Smit; Johan Kolk, Ross Baars, Pieter Kiewiet, Theo Molenaar (Dylan Molenaar, 80); Julian de Jong, Sander Graafsma, Jordi Metz; Bente Bonthuis, Cor de Boer (Maikel Moll, 85), Tim Barf (Yannick Kiewied, 75).

Fotobijschrift: Maikel Moll (de meest rechtse speler in een geel shirt), heeft zojuist de beslissende 2-3 gescoord, zijn treffer wordt luid bejubeld.

Verslag (C): Koos Molenaar, foto (C): Harm Buld

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 775

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *