Geel Wit verslaat GVAV in oefenpot

BUREN – Geel Wit heeft zondag de oefenwedstrijd tegen GVAV Rapiditas met 2-0 gewonnen. Beide doelpunten vielen na de rust. Na goed voorbereidend werk van Bente Bonthuis opende Martijn de Jong de score in de 60-ste minuut. De klok stond op 76 minuten toen Micha Metz met een fraaie schuiver de tweede treffer liet aantekenen. Dat was meteen een van de laatste wapenfeiten van deze wedstrijd, want vanwege het warme weer was besloten dat scheidsrechter Jan van Os eerder zou affluiten.

GVAV benutte het weekend als kennismaking. Dat begon vrijdag op het Rôggefeest en kreeg een dag later zijn vervolg in een oefenwedstrijd tegen Amelandia, die met 14-0 werd gewonnen. Een dag later was de andere Amelander vereniging de opponent en die was van een ander kaliber. Geel Wit handhaafde zich afgelopen seizoen in de derde klasse door de nacompetitie winnend af te sluiten. Dat verging GVAV anders en de Groningers duikelden uit de eerste klasse. De selectie heeft nogal wat wijzigingen ondergaan en daarom was een kennismakingsweekend niet verkeerd.

Ook Geel Wit kent nieuwe gezichten. Liefst zes spelers uit de A-jeugd strijden nu mee voor een basisplek in het eerste. Geel Wit heeft een brede selectie, dat is geen overbodige luxe gezien de langdurige blessuregevallen. Siard Bonthuis, Christian Molenaar en Robin Metz zijn waarschijnlijk nog enige tijd uit de roulatie en het is nog maar de vraag of Frank Beijaard na zijn beenbreuk weer aan voetballen toe komt. In elk geval moet hij eerst weer geopereerd worden.

De wedstrijd was leuk om te zien, ondanks dat het aantal doelrijpe kansen op de vingers van één hand was te tellen. Micha Metz mocht het na acht minuten van afstand proberen en vlak voor rust waren er enkele pogingen van GVAV, dat met elf fitte spelers naar Buren was gekomen. Geel Wit beschikte over vier wisselspelers die er allen in de rust in kwamen.

Na ongeveer een uur spelen waren er kansjes voor Lukas Mollema en Bente Bonthuis, alvorens Martijn de Jong de score opende. Daarna kreeg Micha Metz nog een goede mogelijkheid, voordat hij de tweede treffer van de middag maakte.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit (Matthijs Rijpstra, 46); Johan Kolk (Bjorn Wijnberg, 66), Mark Molenaar, Bjorn Wijnberg (Roland Kooiker, 46), Theodoor Molenaar; Kayan Kiewiet, Dennis Molenaar (Pieter Kiewiet, 46), Martijn de Jong (Lukas Mollema, 46), Jurjen Metz (Martijn de Jong, 54); Bente Bonthuis, Micha Metz.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *