Geel Wit verliest met 1-2 van Oerterp

BUREN – Geel Wit heeft de thuiswedstrijd tegen Oerterp met 1-2 verloren. Daarnaast raakte Geel Wit drie spelers met, naar het zich laat aanzien, ernstige blessures kwijt en liep het tegen vier gele kaarten aan. Ook Oerterp kreeg drie gele prenten gepresenteerd van scheidsrechter Roel Wuite, die overigens na de hervatting aanzienlijk coulanter was dan in de eerste helft.

 Oerterp begon overtuigend aan de wedstrijd. In de achtste minuut schoot Jorrit Hylkema naast. Twee minuten later trof hij wel doel op aangeven van Christiaan Hoogeveen. Na ruim een kwartier spelen kreeg diezelfde Hylkema weer twee kansen, maar evenzovele malen zat doelman Pieter Oene Smit er goed bij.

Het eerste gevaar van de thuisclub kwam na 24 minuten, maar de vrije schop van Siard Bonthuis was een eenvoudige prooi voor keeper Robert Visser. Na ruim een half uur spelen kwam Geel Wit op gelijke hoogte. Een vrije trap van Glenn Kienstra werd door Siard Bonthuis over de keeper gekopt: 1-1.

Negen minuten later kwam Oerterp echter alweer op voorsprong. Mark Molenaar maakte een overtreding op de rand van de zestien. De arbiter gaf de Amelander geel en legde de bal op de stip. Smit keerde de inzet van Kees Jan Dijk, maar die schoot in de rebound alsnog raak.

Even later had Geel Wit ook een strafschop moeten hebben toen Bente Bonthuis werd vastgehouden, maar Wuite wuifde dit weg.

Lars Brouwer bleef in de rust geblesseerd achter, Ken Knoeff nam zijn plaats in. Na zes minuten in de tweede helft moest ook Kevin Kiewiet het strijdperk verlaten en kwam Bjorn Wijnberg voor hem in het veld. Later ging ook Bente Bonthuis hinkend naar de zijlijn en mocht Klaas Kolk zijn opwachting maken.

Het spel werd er allemaal niet beter op. Vooral aan Geel Wit-zijde was het rommelig. In de 64-ste minuut verwerkte de keeper van de bezoekers een inzet van Theodoor Molenaar via de lat tot hoekschop. Geel Wit ging achterin één-op-één spelen en dat bood de aanvalslinie van Oerterp kansen. Hoogeveen schoot rakelings over en Hylkema zag eerst zijn inzet gekeerd door Smit en miste vervolgens een levensgrote kans door voor een leeg doel naast te schieten.

Geel Wit verloor uiteindelijk voor de zesde keer en weer met één doelpunt verschil.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Glenn Kienstra, Kevin Kiewiet (Bjorn Wijnberg 51), Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Jurjen Metz, Lukas Mollema, Lars Brouwer (Ken Knoeff 46), Siard Bonthuis; Bente Bontuis (Klaas Kolk 63), Kayan Kiewiet.

Door Koos Molenaar

Uitslagen Geel Wit

zaterdag 7 december

Geel Wit A1-Frisia A2                         2-3

Broekster Walden D2-Geel Wit D1    8-0

Geel Wit E1-Minnertsga E1                7-0

Frisia E13-Geel Wit E3                       10-6

FVC F4-Geel Wit F1                            0-4

zondag 8 december

Geel Wit 1-Oerterp 1                         1-2

Geel Wit 2-VC Trynwalden 2             0-7

overige wedstrijden afgelast

Programma

zaterdag 14 december

Leovardia A1-Geel Wit A1                12.00

Broekster Walden C2-Geel Wit C1   10.30

Geel Wit E1-SC Berlikum E2             10.45

Geel Wit E2-FVC E4                         10.45

Marrum E2-Geel Wit E3                  10.00

Geel Wit F1-Leovardia F5                10.45

zondag 15 december

Lemmer 1-Geel Wit 1                     14.00

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *