Geel Wit verliest: Heerenveen kampioen

NES – Heerenveen heeft met 1-2 gewonnen van Geel Wit en is daarmee kampioen van de derde klasse A geworden. De overwinning was dik verdiend en was hoger uitgevallen als Heerenveen beter met de kansen was omgesprongen.

Clubtopscorers Stefan Bollen kreeg in het eerste kwartier al drie kansen, maar wist het doel niet te vinden. De eerste kans van Geel Wit was voor Jurjen Metz, doch hij knalde hoog over. In de achttiende minuut schoot Peter de Vries voorlangs en kwam Niels Talsma een teenlengte tekort om binnen te schieten.

Na twintig minuten kwam Heerenveen verdiend op voorsprong. Cedrick Sangwa, de rechtsbuiten die naar links was uitgeweken, passeerde Maurits Metz en joeg de bal in de kruising: 0-1.Even later had Geel Wit twee keer de kans op de gelijkmaker. Eerst eindigde een vrije schop van Maurits Metz in de handen van de keeper Tarik Beganovic voordat Lars Brouwer gevaarlijk kon worden.  Even later raakte Danny Metz de paal.

VoetbalschoenenEen van de spelers van Geel Wit die veel werk verzette was Paul van der Wal. In de 28-ste minuut zette hij goed door en ging zijn schot naast.

Rob Wemekamp had de 0-2 op zijn schoen, maar Pieter Oene Smit redde uitstekend.  Jordi Metz passte vervolgens op Lars Brouwer, maar diens kopbal eindigde in de handen van doelman Beganovic. Even later kwam Geel Wit op 1-1 door een prachtig afstandsschot  van Jordi Metz.

De beste kansen daarna waren voor Heerenveen. Wemekamp miste voor open doel en Talsma raakte de lat. De laatste kans voor de rust was een kopbal van Paul van der Wal, maar daar had de keper geen moeite mee.

Meteen na de rust had Wemekamp de strijd kunnen beslissen, maar hij miste. Na 53 minuten werd het alsnog 1-2. Na een corner kwam de bal bij Peter de Vries en hij schoof de bal onder Pieter Oene Smit door.

Na een kwartier in de tweede helft moest Geel Wit met tien man verder omdat Bjorn Wijnberg tegen zijn tweede gele kaart opliep nadat hij Cedrick Sangwa opving. Trainer Francisco Metz greep in door Jurjen Metz naar de kant de halen en Jan Jaap Blokker in te brengen.

Het kon niet voorkomen dat Heerenveen het beste van het spel hield. Ook toen Heerenveen met tien man kwam te staan toen Thiemen Pen zijn tweede geel kreeg nadat hij de bal wegtrapte.

Namens de gasten schoot Rik de Vries over en was de beste kans voor Peter de Vries, maar hij zag zijn schot via de binnenkant paal terug het veld in springen.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Maurits Metz (Kevin Kiewiet, 82), Bjorn Wijnberg (rood 65), Colin Ytsma, Jurjen Metz (Jan Jaap Blokker, 60); Paul van der Wal, Anton Kiewiet, Jordi Metz; Bente Bonthuis (Kayan Kiewiet, 82), Danny Metz, Lars Brouwer.

Door: Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *