Geel Wit verliest

BUREN – Geel Wit heeft sneu verloren van Leeuwarden. Halverwege was het nog 2-0 voor de Amelanders, maar toen het eindsignaal klonk stond er 2-3 op het scorebord.

Geel Wit opende verrassend de score in de tiende minuut. Na een overtreding op Lars Brouwer kogelde Siard Bonthuis een vrije schop van een meter of dertig ineens binnen : 1-0.

In de 24-ste minuut beleefde Geel Wit een angstig moment door een tekorte terugspeelbal van Theodoor Molenaar. Jeton Musliu zat ertussen, maar Pieter Oene Smit voorkwam een treffer. In de 34-ste minuut de volgende goede kans voor Leeuwarden. Niels Hartman zette voor op Rudie Postema, maar hij kopte naast.

Vlak voor rust kwam Geel Wit op 2-0. Jordi Metz gaf aan een fantastische actie een voortzetting met een prima pass op Bente Bonthuis. Die draaide het strafschopgebied in en werd daarin neergehaald. De strafschop werd benut door Lars Brouwer.

Meteen na de pauze verkleinde Leeuwarden de achterstand. Uit een corner kopte Niels Hartman de bal in de touwen: 2-1.

Geel Wit gaf niet op en had kansen, maar Glenn Kienstra (tegen de keeper) en Jordi Metz (naast) lieten ze onbenut. Leeuwarden bereikte met een lage bal Thimo Bosma, en die scoorde na een kwartier in de tweede helft 2-2.

Een vrije schop van Jordi Metz belandde in de handen van de keeper voordat Lars Brouwer gevaarlijk kon worden. Aan de andere kant maakte Pieter Oene Smit een aanval van Leeuwarden onschadelijk. Uit een corner van Bente Bonthuis kreeg Lars Brouwer een kopkans, maar die werd onschadelijk gemaakt .

In de extra tijd sloeg het noodlot voor Geel Wit toe. Al dan iet in buitenspelpositie scoorde Jeton Musliu de 2-3.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Siprian de Jong, Lukas Mollema, Theodoor Molenaar (Kayan Kiewiet, 70); Glenn Kienstra (Hein Mosterman. 79), Frank Beijaard, Jordi Metz, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *