Geel Wit van Ameland

LEMMER – Geel Wit heeft met 3-2 verloren van Lemmer. De Amelanders begonnen matig aan de wedstrijd. Geel Wit liet zich intimideren door het stevige spel van Lemmer, dat door de scheidsrechter onvoldoende werd bestraft. In de vijftiende minuut een scrimmage in het doelgebied van Geel Wit. Ken Knoeff haalde de bal van de lijn maar maakte daarbij hands. De strafschop van Marcel Schutz werd door Pieter Oene Smit gestopt. Ook Geel Wit kreeg mogelijkheden. Na kansen voor Glenn Kienstra en Bente Bonthuis scoorde laatstgenoemde in de 36-ste minuut.

Vlak voor rust maakte hij hands buiten het strafschopgebied op een inzet van Schutz en kon met rood vertrekken. Geel Wit speelt de tweede helft derhalve met tien man. Omdat Geel Wit geen reservekeeper mee had moest Bjorn Wijnberg de keeperstrui aantrekken.

Tien minuten na de rust had Geel Wit de genadeklap kunnen uitdelen, maar de kans van Bente Bonthuis werd door keeper Pier Sikma tot corner verwerkt. Daarna draaide Lemmer in een paar minuten tijd de score om. Eerst tikte Schutz binnen na een prima voorzet van de even daarvoor ingevallen Niels Schuil. Enkele minuten later stelde Schutz Danny Portijk in staat de 1-2 te scoren. Toen Schutz na een pass van Harmen Romkema er 3-1 van maakte leek het over en uit, maar Geel Wit weigerde op te geven. In een spannende slotfase scoorde Jurjen Metz 3-2 met een prachtige actie, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit (rood 44'); Klaas Kolk, Kevin Kiewiet, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Glenn Kienstra, Bjorn Wijnberg, Ken Knoeff (Lukas Mollema 46'), Siard Bonthuis (Jurjen Metz 60'); Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet (Tharan Apputhurai).

Door Koos Molenaar

Uitslagen Geel Wit

Woensdag 11 december

Geel Wit E1-Wykels Hallum E3  3-2

zaterdag 14 december

Leovardia A1-Geel Wit A1  6-3

Bergum BCV B2-Geel Wit B1  2-0

Geel Wit C2-Sparta '59 C2 4-3

Geel Wit D1-Anjum D2  0-6

Geel Wit E1-SC Berlikum E2  9-2

Geel Wit E2-FVC E4  0-0

Marrum E2-Geel Wit E3  1-1

Geel Wit F1-Leovardia F5  6-0

zondag 15 december

Lemmer 1-Geel Wit 1  3-2

Haulerwijk 2-Geel Wit 3  5-3

programma

zaterdag 21 december

SC Franeker C5-Geel Wit C2  10.30

zondag 22 december

Warga 1-Geel Wit 1  14.00

Geel Wit 2-Frisia 3  13.30

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *