Geel Wit ten onder tegen Nicator

BUREN – Geel Wit heeft in een slechte wedstrijd met 0-1 verloren van Nicator. De ontmoeting kende weinig hoogtepunten. Geel Wit speelde slordig en kwam niet in zijn spel. Dat was natuurlijk ook de verdienste van de Leeuwarders die scherp verdedigden en het duel niet schuwden.

Het begon veelbelovend voor Geel Wit met een schot van Micha Metz, dat tot corner werd verwerkt. Uit de hoekschop van Bente Bonthuis kopte Kevin Kiewiet voorlangs. Na een kwartier werd het dreigend aan de andere kant toen Melvin Hempenius voor doelman Pieter Oene Smit opdook, maar hij speelde de bal te ver voor hem uit.

In de 31-ste minuut werd een schot van Micha Metz door de 41-jarige doelman Feike Wilpstra gekeerd en vlak voor rust moest diens collega in actie komen op een kopbal van de boomlange Daniel de Vos.

In de 57-ste minuut was het weer Micha Metz die voor gevaar zorgde, Wilpstra bracht met de voet redding.

Nicator bouwde aan een licht veldoverwicht, zonder echte kansen te creëren. Het doelpunt in de 74-ste minuut was danook verrassend te noemen. Vanaf de linkerkant kwam de bal bij Muhammed Manneh en hij schoof de bal in de verste hoek: 0-1.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk (Lukas Mollema, 84), Bjorn Wijnberg, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar; Kayan Kiewiet, Micha Metz, Kevin Kiewiet, Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Sander Hekkelman (Mark Molenaar, 69).

Door Koos Molenaar

Voetbalfanshop

 

 

        

⇒ lees hier meer over Voetballen op Ameland


Twitter Ameland_Actueel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *