Geel Wit slordig in oefenduel tegen AVC

BUREN – Geel Wit heeft de oefenwedstrijd tegen AVC met 3-0 gewonnen. De uitslag had hoger kunnen uitvallen als Geel Wit minder slordig met de kansen was omgesprongen. Toch zal trainer Febo Roosenburg over het algemeen tevreden zijn met het gebodene, met name in de eerste helft. De vele wisselingen maakten het spel er niet aantrekkelijker op.

In de achtste minuut schoot Bente Bonthuis op de lat en slaagde Jordi Metz er niet in de terugkaatsende bal in het doel te werken. Na een goede kans voor de vierdeklasser uit Sexbierum opende Geel Wit de score. Op aangeven van Jurjen Metz schoot Bente Bonthuis binnen.

Jurjen Metz was ook de aangever voor het volgende doelpunt, dat na 21 minuten op naam kwam van Siard Bonthuis. Daarna kreeg Kevin Kiewiet twee dotten van kansen, maar beide keren reageerde de doelman van de bezoekers adekwaat. Vlak voor de rust eindigde een solo van Bente Bonthuis met een schot op de paal en maakte ook Siard Bonthuis kennis met de kwaliteiten van de keeper van AVC.

Toch was de doelwachter in de 53-ste minuut andermaal kansloos toen Siard Bonthuis een voorzet van Marwin Kooiker afrondde. Na een half uur dacht Siard zijn hattrick te voltooien, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd tikte de doelwachter een schot van Bente Bonthuis over de lat en tien minuten later scheerde een schot van Lars Molenaar de dwarsligger. Aan de andere kant kon Reinier Smit zich onderscheiden. De paar klusjes die hij te verwerken kreeg klaarde hij kundig.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Kayan Kiewiet, Pieter Kiewiet, Johan Kolk (Sander Graafsma 46'), Theodoor Molenaar (Johan Kolk 70'); Christian Molenaar (Jan Ytsma 46'), Kevin Kiewiet (Jurjen Metz 70'), Jordi Metz (Bente Bonthuis 70'); Bente Bonthuis (Marwin Kooiker 46'), Siard Bonthuis, Jurjen Metz (Lars Molenaar 46').

Door: Koos Molenaar