Afscheid van bestuursleden Rob Hekkelman en Patrick Kiewied

BUREN – Geel Wit heeft in de ledenvergadering van 23 augustus 2019 afscheid genomen van Rob Hekkelman en Patrick Kiewied als bestuurslid. Zij worden opgevolgd door Jan Douwe Nagtegaal en Leo Spoelstra. Siprian de Jong werd herkozen.

Voorzitter Andre de Jong sprak zijn dank uit aan beide scheidende bestuursleden voor hun verdiensten voor de vereniging. Beiden blijven hun overige werkzaamheden overigens gewoon voortzetten. Patrick blijft zich voornamelijk voor de jeugd inzetten en Rob zal het programmablad blijven drukken en zich bezighouden met ICT-zaken. Rob kreeg bloemen, die voor Patrick bleven nog even in het water.

In zijn openingswoord kon de voorzitter melden dat de Amelander sportclubs aan de wal gebruik kunnen maken van busjes van Sportpromotie Ameland, tegen een gering tarief. “Een ontzettend mooie besparing”, merkte Andre op. De reiskosten vormen jaarlijks de grootste kostenpost van de eilandvereniging.

Bij het bestuur is de aanvraag van een groep dames binnen gekomen om onder de vlag van Geel Wit te gaan hockeyen. De bedoeling is van het oude sportveld aan de overzijde van de Noordwal een multifunctioneel sportveld te maken. Het bestuur heeft het voorstel in beraad.

De jaarverslagen van de secretaris en de penningmeester werden zonder noemenswaardige opmerkingen akkoord verklaard en ook de kascommissie was prima te spreken over het overzicht van de penningmeester.

Geel Wit gaat het nieuwe seizoen in met elf jeugdteams, dat is één team meer dan vorig jaar.

Namens de sponsorcommissie kon Jan Brouwer melden dat er diverse reclameborden zijn geplaatst en andere in behandeling zijn. Er wordt actie ondernomen om meer borden om het kunstgrasveld te krijgen.

Jan voerde ook het woord namens de Vrienden van Geel Wit. De Vrienden zullen Geel Wit financieel steunen bij de verbouwing van het clubgebouw.

Nadat de reguliere vergadering was afgesloten volgde een extra vergadering waarin de wijziging van de statuten en het huishoudelijk reglement aan de orde kwamen. Deze waren een kleine veertig jaar oud en aan vervanging toe.

Door: Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *