Geel Wit simpel langs ONB

BUREN – Door met 4-0 te winnen van het al gedegradeerde ONB behoudt Geel Wit een kansje op de nacompetitie. Daarvoor moet het hopen op een wondertje. Geel Wit moet daartoe de resterende wedstrijden tegen Udiros en Friesland winnen en Franeker en Bolsward moeten hun resterende duels verliezen. De kansen waren voor Geel Wit eigenlijk al verkeken na het verlies van vrijdag tegen Nicator (1-3).

Tegen ONB was het eerst billenknijpen voor Geel Wit. Al in de eerste minuut schoot Dennis Hiemstra op de lat. Even later moest Pieter Oene Smit zich strekken om een terugkopbal onschadelijk te maken en na twintig minuten spelen schoot Jurjen Metz op de eigen paal.

Daarna nam Geel Wit het initiatief over. Een rush van Luc Metz strandde bij keeper Stefan Kuipers. Een schot van Johan Kolk werd op de doellijn gekeerd. Meteen daarna was het wel raak. Zo’n beetje bij de middellijn ondernam Bente Bonthuis een solo die hij doeltreffend afrondde: 1-0.

Een paar tellen later kwam bijna door zijn toedoen de gelijkmaker tot stand. Bonthuis verspeelde de bal aan Nutte Visser en diens pegel spatte op de lat uiteen. De bal kwam in de weeromstuit bij Luc Metz, die stuurde Danny Metz de diepte in en met een fraaie boogbal over de keeper liet hij de 2-0 aantekenen. Een vrije schop van Jordi Metz en een schot in de korte hoek werden door de doelman gekeerd.

Met de wind in de rug begon Geel Wit furieus aan de tweede helft. In eerste instantie zag Bente Bonthuis zijn inzet nog gestopt, maar meteen daarna zette Danny Metz de stand op 3-0.

ONB kwam er niet meer aan te pas en Geel Wit had verder moeten uitlopen, maar Bente Bonthuis, Jordi Metz en Luc Metz gingen niet effectief met hun kansen om.

Vier minuten voor tijd werd het alsnog 4-0. Bente Bonthuis combineerde met Jordi Metz en zijn boog daalde via de vingertoppen van de keeper net onder de lat.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Glenn Kienstra, Mark Molenaar (Tim Ytsma, 80), Bjorn Wijnberg (Maikel Moll, 60), Jurjen Metz; Johan Kolk, Jordi Metz, Luc Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz, Tharan Apputhurai (Sven Brouwer, 12).

Door Koos Molenaar

⇒ lees hier meer over Voetballen op Ameland

Op deze site worden advertenties gepubliceerd. De website is mede door inkomsten uit die advertenties voor een ieder toegankelijk. Neem voor een advertentie contact op en voor de lezers: zet alstublieft de adblocker uit, mocht je die gebruiken. Daarvoor alvast bedankt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *