Geel Wit ruim langs Franeker

BUREN – Uiteindelijk had Geel Wit geen kind aan SC Franeker, maar de Amelanders konden pas na de rust afstand nemen van de rode-lantaarndrager: 5-1.

De bezoekers kwamen na tien minuten zelfs op voorsprong, toen Mart Kuperus een voorzet van Willem van Duinen intikte.

Geel Wit had al vanaf de aftrap voor kunnen staan, maar een inzet van Kayan Kiewiet rolde voorlangs. Twee minuten na de treffer van Franeker knikte Lars Brouwer de gelijkmaker binnen, het doelpunt werd echter onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later kreeg Brouwer een herkansing. Hij passeerde keeper Eelco Boonstra. Die greep naar de bal en nam de speler mee, wat scheidsrechter Kats deed besluiten de bal op de stip te leggen. Brouwer nam zelf de strafschop, maar de keeper keerde de bal.

De enige keer in deze wedstrijd dat zijn collega Pieter Oene Smit daadwerkelijk in actie moest komen was na 24 minuten. Met een prachtige duik voorkwam hij dat Bas van der Zee uit een vrije trap kon scoren.

De volgende kans voor Geel Wit was na 35 minuten. Uit een vrije schop van Ken Knoeff kopte Lukas Mollema naast. Vier minuten voor de rust viel dan toch de gelijkmaker. De vrije schop was van Siard Bonthuis, Mark Molenaar gaf het laatste zetje.

Diezelfde spelers waren vlak na rust ook verantwoordelijk voor de 2-1. Doorzetten van Lars Brouwer werd beloond met een corner, die werd genomen door Siard Bonthuis. Bij de tweede paal stond Mark Molenaar klaar om in te schieten.

De beslissing viel eigenlijk al zeven minuten later, met een prachtige lob over een meter of dertig verschalkte Klaas Kolk  de te ver voor zijn doel staande keeper.

Franeker had niets meer in te brengen en het wachten was op het volgende doelpunt van Geel Wit. Die treffer viel in de 70-ste minuut. Lars Brouwer kreeg de bal van Bente Bonthuis en kon vrij eenvoudig scoren. Dat deed hij zeven minuten later weer, maar de scheidsrechter had geconstateerd dat hij zich bij die actie op de tegenstander afzette.

De 5-1 viel toch nog en dat gebeurde vijf minuten voor het einde. Bente Bonthuis omspeelde de doelman en scoorde vanuit een lastige hoek. De aanvaller werd even later in het strafschopgebied omver geduwd, maar kreeg in plaats van een strafschop een gele kaart omdat de man in het zwart in zijn val een fopduik zag.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Kevin Kiewiet, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Siard Bonthuis, Lukas Mollema (Glenn Kienstra, 76’), Lars Brouwer, Ken Knoeff (Dennis Akkerman, 59’); Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet (Jurjen Metz, 68’)

Door Koos Molenaar

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *