Geel Wit redt het niet tegen Read Swart

BUREN – Geel Wit heeft het niet kunnen redden tegen Read Swart. Een vlak voor de rust opgelopen achterstand kon niet meer worden weggewerkt: 2-4. De openingsfase was voor Read Swart. Al na twee minuten moest doelman Kevin Metz in actie komen om een doelpunt van Nordin van Brunschot te verijdelen. Even later scoorde Frank Tuinman wel, maar hij stond buitenspel.

Meteen daarna een goede kans voor Marwin Kooiker, hij schoot echter ruim naast.

Voor Djerry Spoelstra leek de wedstrijd halverwege de eerste helft al beëindigd. Eerst blesseerde hij zich bij een spectaculaire redding op de achterlijn in eendrachtige samenwerking met Sander Graafsma. Even later moest hij zich weer laten behandelen, maar kon toch verder. Dit in tegenstelling tot Christian Smid, die zich vijf minuten voor de rust moest laten vervangen door de van een blessure terugkomende Jordi Metz. Diens eerste balcontact was meteen doeltreffend. Na goed aangeven van Lars Molenaar schoof hij de bal met een droge knal binnen.

Toch ging Geel Wit met een achterstand rusten, want meteen na de 1-0 profiteerde Jorke Braaksma was slecht verdedigen aan Geel-Witzijde en vlak voor rust stond diezelfde aanvaller ongehinderd vrij om de 1-2 binnen te tikken.

Na een kwartier in de tweede helft werd een schot van Lars Molenaar op het kletsnatte veld met moeite gekeerd door Justin de Vries, die meteen daarna een schot van Sander Graafsma buiten de palen hield. Aan de andere kant scoorde Niek van der Werf, maar ook hij stond buitenspel, en kon Geert Bosscher bijna profiteren van geklungel bij Geel Wit, Kevin Metz voorkwam erger.

Het spel ging op en neer. Nadat een kopbal van Theodoor Molenaar net voor de lijn werd gestopt was het in de tegenstoot wel raak. Johan Kolk raakte de bal kwijt aan Bosscher en haalde de aanvaller vervolgens onderuit in de zestien. De strafschop werd raak geschoten door Tuinman. Jordi Metz hield de spanning erin door meteen na de aftrap er 2-3 van te maken.

Om de gelijkmaker te forceren werd verdediger Theodoor Molenaar opgeofferd voor aanvaller Siard Bonthuis. Die stond echter nog maar net in het veld toen Braaksma de overgebleven verdediging dolde en er 2-4 van maakte.

Opstelling Geel Wit: Kevin Metz; Kayan Kiewiet, Johan Kolk, Theodoor Molenaar (Siard Bonthuis, 83’), Djerry Spoelstra; Christian Smid (Jordi Metz, 39’), Sander Graafsma, Lars Molenaar; Marwin Kooiker (Julian de Jong, 66’), Danny Metz, Jurjen Metz.

Door: Koos Molenaar