Geel Wit laat zich naar de slachtbank leiden

SINT ANNAPAROCHIE – Geel Wit heeft zondag met liefst 8-1 verloren van St. Annaparochie en staat na drie wedstrijden puntloos onderaan.

Vanaf de aftrap werd Geel Wit onder de voet gelopen. Binnen het half uur stond het al 5-0 . De openingsgoal viel al na drie minuten en werd gemaakt door Marc Bakker, die ook de tweede treffer liet aantekenen. Nadat ook Harmen Visser (2) en Timo Bijma het doel hadden gevonden scoorde Marwin Kooiker het enige Amelander doelpunt.

Na de hervatting ging de doelpuntenmachine van de thuisclub door en maakten Marc Bakker en Pieter Jan Pilat (2) de acht vol.

De toch al grieperige coach Febo Roosenburg is zich niet beter gaan voelen door het spel van zijn ploeg. “Het eerste half uur was niet goed, zacht gezegd. We hadden veel moeite met de snelle balcirculatie en het technische voetbal van St. Anna. In de tweede helft hebben we nog wat energie in de wedstrijd gestoken, maar het is niet best dat we ons op deze manier naar de slachtbank hebben laten leiden. Drie van de acht doelpunten waren weliswaar buitenspel, maar de overwinning van St. Anna was volkomen verdiend.”

Het enige medicijn waarbij team en coach baat hebben is een overwinning. Dat moet komende zondag gebeuren als Oosterlittens op bezoek komt.

Opstelling Geel Wit: Kevin Metz; Kayan Kiewiet, Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar; Djerry Spoelstra, Marwin Kooiker (Noah Josephia, 46’), Christian Smid; Siard Bonthuis (Jan Ytsma, 60’), Jordi Metz (Martijn Zijlstra, 70’), Jurjen Metz.

Door: Koos Molenaar