Geel Wit laat punten aan Harkema-Opeinde

BUREN Harkema-Opeinde heeft met 1-2 van Geel Wit gewonnen. Het slotoffensief van de thuisclub kwam te laat om nog een punt uit het vuur te slepen.

Geel Wit ging te slordig met de kansen om, over de hele wedstrijd genomen was de zege van de bezoekers verdiend. De eerste kans was echter voor Lars Brouwer namens de thuisclub, hij schoot over. Even later ging de vrije trap van Jordi Metz (samen met broer Danny vorig jaar nog voor Geel Wit spelend) net naast.

In de achtste minuut verspeelde Kevin Kiewiet de bal aan Danny Metz, die passte op Blend Berzingi, echter doelman Pieter Oene Smit pareerde uitstekend.

Na een kwartier spelen een mooie aanval van Geel Wit. Bente Bonthuis bracht de bal voor op broer Siard, maar die kreeg hem tegen de arm.

De kansen waren daarna voor de bezoekers, maar Wesley de Vries, Berzingi en Danny Metz hadden het vizier niet goed afgesteld.

In de 41-ste minuut kwam Harkema-Opeinde op voorsprong. Een kopbal van Danny Metz ging via Lukas Mollema over de achterlijn. Uit de daaropvolgende hoekschop van Berzingi kwam de bal bij de tweede paal bij De Vries en hij schoot raak: 0-1.

Na een klein kwartier spelen in de tweede helft legde Kayan Kiewiet de bal klaar voor Siard Bonthuis, maar van dichtbij lepelde hij de bal over het doel. Vijf minuut later bezorgde Lars Brouwer Dennis Akkerman een niet te missen kans, toch presteerde hij het om over te schieten. Tussendoor was Wietse van der Valle gevaarlijk opgedoken voor Smit, maar de keeper wierp zich uitstekend voor de bal.

In de 78-ste minuut leek de strijd beslist toen de net ingevallen Erwin Dijk met een knal van afstand doel trof. Geel Wit verliet de verdedigende stellingen en kreeg vijf minuten voor het einde een strafschop, toen Roy Ritsma Lars Brouwer vastpakte. De strafschopspecialist nam de elfmeter zelf en scoorde beheerst: 1-2.

Het slotoffensief dat Geel Wit daarna ontwikkelde leverde de thuisclub niet meer op dan een schot van Kayan Kiewiet dat over ging.

Opstelling: Pieter Smit; Glenn Kienstra, Kevin Kiewiet, Lukas Mollema, Theodoor Molenaar (Patrick Metz 68); Dennis Akkerman (Mark Molenaar 81), Frank Beijaard, Lars Brouwer, Siard Bonthuis (Bjorn Wijnberg 63); Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet.

Door Koos Molenaar

Uitslagen zaterdag 12 oktober                 

Geel Wit A1 – Bolsward A1   4-4

Dracht. Boys B3 – Geel Wit B1  1-6

Be Quick C2 – Geel Wit C1  3-3

Geel Wit C2 – Ouwe Syl C2  5-4

Dokkum D1G – Geel Wit D1  5-0

VC Trynw. E3 – Geel Wit E1  5-2

Geel Wit E2 – Leovardia E4   4-2

Geel Wit E3 – Wykels H. E4   15-0

Geel Wit F2 – FVC F3  0-13

zondag 13 oktober                 

Geel Wit 1 – Harkema Opeinde 1  1-2

Harlingen 2  – Geel Wit 2    3-2

Geel Wit 3  – Tijnje 2    1-4

Programma 

zaterdag 19 oktober

Frisia A2 – Geel Wit A1: 10.30                 

Friese Boys B1 – Geel Wit B1: 10.30                  

Geel Wit C1 – Oostergo C1: 15.00                 

 Geel Wit C2 – St. Annapar. C2: 15.00                 

Geel Wit D1 -Ternaard D1: 10.45                                                                                  

Geel Wit E3 – Wardy E2: 10.45                 

Geel Wit F1 – AVC F1: 10.45                 

MKV '29 F2 – Geel Wit F2: 10.00                  

Gorredijk 4 – Geel Wit 3: 10.00  

>>> lees hier over Voetballen op Ameland              

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *