Geel Wit laat dure punten liggen

BUREN – Geel Wit heeft zaterdag  twee kostbare punten laten liggen. Tegen hekkensluiter Zwaagwesteinde kwamen de Amelanders niet verder dan 2-2.

De thuisclub kwam al na zeven minuten op voorsprong. Jan Smid vloerde Lars Brouwer binnen de beruchte lijnen, waarna Paul van der Wal het vonnis vanaf elf meter voltrok.

Wie dacht dat het doelpunt de stimulans zou zijn om door te drukken kwam bedrogen uit. Geel Wit speelde slordig en Zwaagwesteinde rook zijn kansjes. In de elfde minuut plukte Pieter Oene Smit de bal van de voet van Tjalling van der Galiën. In de twintigste minuut weer een grote kans voor diezelfde aanvaller, maar nu redde Bjorn Wijnberg op de lijn. Tussen deze kansen door was Jordi Metz dicht bij een treffer voor Geel Wit, maar hij raakte de paal.

Ook broer Danny kreeg de mogelijkheid de voorsprong van Geel Wit uit te breiden. Hij omspeelde keeper Roelof van der Ploeg, maar wachtte daarna zo lang dat Jelmer de Boer een treffer kon voorkomen.

Vlak voor rust kreeg Zwaagwesteinde een strafschop. Grensrechter Dirk Kolk vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Berend Mulder liet doorgaan. Tjalling van der Galiën werd vervolgens gestuit door Pieter Oene Smit en daarin zag de leidsman een strafschop. Jan Venema schoot in, maar Smit dook in de goede hoek en pakte de bal .

In de tweede helft was de eerste reële mogelijkheid voor Lars Brouwer, zijn schot werd uitstekend door de doelman van Zwaagwesteinde gepareerd. Aan de andere kant greep Pieter Oene Smit half in, maar had geluk dat Jan Eisma in de rebound over schoot. Even later was het toch gelijk. De verdediging greep niet in, waardoor Jan Eisma de bal kon voorbrengen en Hette Visser de kans gaf van dichtbij te scoren: 1-1.

Drie minuten later stond Geel Wit alweer op voorsprong. Paul van der Wal zette goed door en rondde bekwaam af: 2-1. Maar weer bleek Geel Wit niet in staat de voorsprong te behouden. Slecht wegwerken stelde Hette Visser in staat zijn tweede doelpunt te maken. In de slotfase kregen Siard Bonthuis en Paul van der Wal goede kansen, maar beide keren stond Roelof van der Ploeg op de goede plek.

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Maurits Metz (Klaas Kolk, 53), Bjorn Wijnberg, Lukas Mollema, Theodoor Molenaar; Bente Bonthuis (Siard Bonthuis, 60), Frank Beijaard, Paul van der Wal, Jordi Metz; Danny Metz, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *