Geel Wit knokt gelijk tegen Leovardia

LEEUWARDEN  – Geel Wit heeft tegen SC Leovardia een 4-1 achterstand weggewerkt en het duel afgesloten op 4-4. Opluchting dus bij trainer Kees Slotemaker, maar dat kon niet wegnemen dat hij maar matig te spreken was over de openingsfase. "Op het kunstgras speelden we de eerste helft dramatisch slecht; we dekten te ruim en waren onnauwkeurig in de passing."

Halverwege het eerste speldeel kwam de thuisclub op voorsprong. Het werd 2-0 toen vijf meter buiten het strafschopgebied een overtreding op Frank Beijaard werd gemaakt. Iedereen hield rekening met een vrije trap voor Geel Wit, maar scheidsrechter Tuinstra besliste anders. Leovardia reageerde snel en liet de bezoekers verbluft achter.

Tien minuten voor de rust kwam doelman Pieter Oene Smit met zijn hoofd op de grond. Hij liep daarbij een hersenschudding op, zo bleek later. Hij speelde eerst door en had een aandeel in de derde treffer van Leovardia. Na een corner werkte Smit de bal weg in de richting van een Leovardia-speler en die wist er wel raad mee.

Voor de rust kwam Geel Wit terug tot 3-1 door een vrije trap van Siard Bonthuis. In de pauze moest Smit zich toch laten vervangen. Aangezien Geel Wit geen reservedoelman heeft moest veldspeler Mark Molenaar plaats nemen tussen de palen en kwam Jurjen Metz erbij als veldspeler.

Binnen vijf minuten na de hervatting was het echter al 4-1. Slotemaker bracht Sander Hekkelman voor Christian Molenaar en uit een corner zorgde de invaller voor 4-2.

Bij een aanval over links mocht Lars Brouwer, al dan niet in buitenspelpositie, doorgaan en hij scoorde zowaar 4-3. Daarna volgde een aanval over rechts, opgezet door Bente Bonthuis, en andermaal was Lars Brouwer de doelpuntenmaker: 4-4. "We hebben strijd geleverd en kwamen prima terug", oordeelde Slotemaker.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit (Jurjen Metz, 46);  Lukas Mollema, Kevin Kiewiet, Mark Molenaar, Johan Kolk; Frank Beijaard (Roland Kooiker, tweede helft), Siard Bonthuis, Kayan Kiewiet; Bente Bonthuis, Lars Brouwer, Christian Molenaar (Sander Hekkelman, tweede helft).

Door Koos Molenaar

Uitslagen

8 november

Kootstertille A1-Geel Wit A1   1-7

Geel Wit B1-Dokkum B1  3-0

Geel Wit C1-Ropta Boys C1  afgelast

VC Trynwâlden D2 -Geel Wit D1   4-0

SSS '68 D1 -Geel Wit D2   0-15

Houtigehage/TFS E1 -Geel Wit E1   5-0

VCR E1 -Geel Wit E2   4-1

Geel Wit E3 -Drachten E6   1-4

Be Quick F3 -Geel Wit F1   0-0

Geel Wit F2 -VVT F2G   3-0

9 november

Leovardia 1 -Geel Wit 1  4-4

Geel Wit 2-Warga 2   2-2

Programma

15 november

Bergum BCV B3-Geel Wit B1   10.30

Geel Wit C1-Zwaagwesteinde C2   10.45

Geel Wit D2-SSS '68 D1   10.45

Geel Wit E1-SC Veenwouden E1   10.45

Geel Wit F2-Anjum F2G   10.45

16 november

Geel Wit 2-Dronrijp 2   14.00

Geel Wit 3-Nieuweschoot 3   11.00

lees hier over Voetbalbijzonderheden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *