Geel Wit kansloos tegen FC Harlingen

HARLINGEN – Een kwartier lang heeft Geel Wit mee kunnen doen in de wedstrijd tegen FC Harlingen. Daarna kwamen de Amelanders er niet meer aan te pas. De teller stopte bij 6-2.

Barry Hamstra was de grote kwelgeest voor de bezoekers met vier treffers en dat hadden er wel een paar meer kunnen zijn. Na vijf minuten maakte Pieter Oene Smit een doelpoging van de Harlinger spelmaker onschadelijk. Drie minuten later was de goalie echter kansloos toen Hamstra uit een voorzet van Rick Siemonsma binnen knikte.

Het antwoord van Geel Wit kwam snel. Op aangeven van Lars Brouwer maakte Christian Molenaar er 1-1 van. Geel Wit was even sterker met een goede kans voor Lars Brouwer. Toch viel het doelpunt na twintig minuten aan de andere kant. Bij een corner zag scheidsrechter Frankena hands van Mark Molenaar, waarna Hamstra van twintig meter raak mocht schieten: 2-1.

Dit moment was het keerpunt in de wedstrijd. Na een half uur spelen was het weer raak. Na een prachtige crosspass mocht Keven Jaarsma de bal frank en vrij aannemen en met een streep bepaalde hij de stand op 3-1. Meteen daarna kreeg Geel Wit een dot van een kans op de aansluitingstreffer, maar keeper Lolke Visser tikte de kopbal van Christian Molenaar over de lat.

Nog geen twee minuten later maakte Kayan Kiewiet een overtreding in het strafschopgebied en kon Hamstra zijn tweede penalty raak schieten: 4-1. Diezelfde speler zette zes minuten voor de pauze de stand op 5-1. Vlak na de rust voorkwam de lat een volgende treffer van zijn voet.

Trainer Cees Slotemaker bracht Siard Bonthuis en Sander Hekkelman binnen de lijnen en uitgerekend deze spelers stonden aan de basis van de prachtige kopbalgoal van Lars Brouwer in de 54-ste minuut: 5-2.

Daar bleef het bij wat Geel Wit betreft. Sander Zeilmaker raakte namens Harlingen de paal en Pieter Oene Smit verrichte nog enkele geweldige reddingen, maar moest vlak voor tijd toch nog voor de zesde keer capituleren op een schot van Kevin Jaarsma.

Opstelling Geel Wit. Pieter Oene Smit; Kayan Kiewiet, Bjorn Wijnberg, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Lukas Mollema (Siard Bonthuis, 52), Frank Beijaard, Lars Brouwer, Jurjen Metz (Sander Hekkelman, 52); Bente Bonthuis, Christian Molenaar (Martijn de Jong, 77).

Door Koos Molenaar

lees hier over Voetbalbijzonderheden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *