Geel Wit geeft wedstrijd uit handen

LEEUWARDEN – Geel Wit heeft een vroeg opgebouwde voorsprong in een paar minuten weggegeven, zodat Nicator uiteindelijk als winnaar van het veld stapte met een 2-1 zege.

Op een feestelijk Kalverdijkje Zuid, waar de vernieuwde kleedkamers in gebruik werden genomen, waren de eerste kansen voor Geel Wit, maar Bente Bonthuis en Lars Brouwer konden die niet verzilveren. Aan de overzijde had Matias Dijkstra het vizier te hoog staan. Na een kwartier spelen kon Shanto Eleonora een vuurpijl van zijn doelman Evert Wilpstra niet onder controle krijgen. Bente Bonthuis pikte hem het speeltuig af en krulde de bal bij de verste paal binnen: 0-1.

Zes minuten later claimde de aanvaller een strafschop toen Michel Hofstra op de rand van de zestien de bal met de hand zou hebben beroerd, maar scheidsrechter Wever wilde van niets weten.

De eerste keer dat Nicator dicht bij doelman Pieter Oene Smit kwam was na 28 minuten, een kopbal van Fouad Sedki belandde in de handen van de sluitpost.

Zes minuten later viel de gelijkmaker. Jenaro Balyn mocht van de scheidsrechter doorgaan, hoewel grensrechter Bulte vlagde voor buitenspel. Balyn omspeelde Smit en kon simpel intikken. Nog niet bekomen van de tegenvaller viel de genadeklap ook al. Messoud Nedjati schoot van afstand de 2-1 binnen.

Geel Wit kwam niet verder dan twee krachteloze kopballen van Mark Molenaar en Johan Kolk.

Meteen na de rust had Dijkstra de strijd kunnen beslissen, maar hij schoot voorlangs, wat moeilijker was dan scoren. Met name Dijkstra en Melvin Hempenius kregen daarna volop de gelegenheid om te scoren, maar lieten de kansen onbenut.

De mogelijkheden waren voor Nicator, en hoewel Geel Wit meer op de helft van de tegenstander was viel de enige goede kans voor de Amelanders pas in blessuretijd. Mark Molenaar kopte de bal voor het doel, maar wegens attaqueren van de keeper werd de aanval afgefloten. 

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kayan Kiewiet, Kevin Kiewiet, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar (Siard Bonthuis, 56); Johan Kolk, Frank Beijaard, Lars Brouwer, Lukas Mollema; Bente Bonthuis, Christian Molenaar.

Door Koos Molenaar

lees hier over Voetbalbijzonderheden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *