Geel Wit geeft niet thuis tegen SC Bolsward

BUREN – Geel Wit is de competitie begonnen met een 4-0 nederlaag tegen SC Bolsward. Tot de pauze kon Geel Wit het nog bijbenen, maar na de rust walste de thuisclub over de bezoekers heen.

Voor trainer Frans à Nijeholt van Geel Wit is het gissen naar de oorzaak. ,,Was het gemakzucht, lag het aan het slechte kunstgrasveld? In elk geval was het een slappe hap.’’

Hij zag vanaf minuut één een team dat niet in de wedstrijd zat. Passes die niet aankwamen en veel balverlies. De paal (schot Lorenzo Lemmers) en doelman Pieter Oene Smit waren er in het eerste bedrijf de oorzaak van dat de stand dubbel blank bleef.

Vijf minuten na de rust opende Paul Huisman de score. De spits kwam voor zijn tegenstander en liet de doelman kansloos. ,,Dan zie je dat onzekerheid in de ploeg sluipt en Geel Wit mentaal niet sterk is’’, moest de oefenmeester concluderen. Zijn woorden werden even later onderstreept door laatste man Bjorn Wijnberg die in de fout ging. Hij handelde te traag en gaf daarmee Ozgur Akkes de gelegenheid om alleen op keeper Smit af te gaan en 2-0 te scoren. Dezelfde speler zorgde een kwartier voor tijd voor 3-0 door raak te schieten vanaf de stip na een makkelijk gegeven strafschop. Vijf minuten voor het einde scoor Lemmers er zelfs 4-0 van.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Bjorn Wijnberg, Kevin Kiewiet, Kayan Kiewiet; Christian Molenaar, Jordi Metz, Micha Metz, Jurjen Metz Pieter Kiewiet); Luc Metz (Marwin Kooiker), Brian Overmars, Sander Hekkelman.

Door Koos Molenaar  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *