Geel Wit boekt eerste overwinning tegen Oosterlittens

BUREN – Geel Wit heeft zij eerste overwinning van deze competitie te pakken. Op eigen veld werd Oosterlittens met 4-3 verslagen. De winnende treffer viel in de laatste minuut van de officiële speeltijd.

Na de 8-1 zeperd van vorige week tegen St. Anna was Geel Wit uit op revanche. Alle goede bedoelingen ten spijt keken de Amelanders na negen minuten al tegen een achterstand aan. Een voorzet van Evert Pieter Tolsma werd door Pieter Kiewiet in eigen doel gewerkt.

Bijna was het na 22 minuten 0-2, maar een inzet van Rykheit Smink werd van de lijn gehaald. Even later was het aan de andere kant raak. Jordi Metz ondernam een solo werd onreglementair in het strafschopgebied door Erwin Zijlstra werd gestuit. Jordi ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk raak: 1-1.

De vreugde was van korte duur want even later legde scheidsrechter Macbean de bal aan de andere kant op de stip toen Johan Krol Paulus Yde Walda de doorgang belemmerde. Op de inzet van diezelfde Walda was keeper Reinier Smit kansloos.

Tien minuten later kwamen de teams weer op gelijke hoogte. Danny Metz promoveerde een voorzet met een prachtige kopbal tot doelpunt: 2-2. Bijna kwam Geel Wit zelfs op voorsprong toen een slechte uittrap van Hindrik Meinsma in de voeten belandde van Jurjen Metz, gelukkig voor de doelman schoot Jurjen naast. In blessuretijd voorkwam de keeper erger voor zijn team door een kopbal van Danny Metz te pakken.

In het begin van de tweede helft draaide Geel Wit de duimschroeven. Nadat Jurjen Metz na tien minuten over schoot werd hij twee minuten later neergehaald in het strafschopgebied door Bauke Abe Sieswerda. Weer een penalty en andermaal wist Jordi Metz wel raad met dit buitenkansje.

Acht minuten later mocht ook Paulus Yde Walda zijn tweede penalty nemen, nadat hij werd gevloerd door doelman Reinier Smit. Ook Walda faalde niet: 3-3.

Beide teams gingen daarna vol voor de winst. Geel Wit was de gelukkigste door in de 90-ste minuut te scoren. Het doelpunt kwam op naam van Siard Bonthuis, die de voorzet van Jurjen Metz beheerst afrondde: 4-3.

Opstelling: Reinier Smit; Kayan Kiewiet, Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar; Kevin Kiewiet (Christian Smid 45’), Djerry Spoelstra (Siard Bonthuis 68’), Jordi Metz; Marwin Kooiker (Lars Molenaar 37’), Danny Metz, Jurjen Metz

Door: Koos Molenaar