Geel Wit blijft in derde klasse

BolBUREN – Geel Wit heeft zich gehandhaafd in de derde klasse. Zelf won het met 2-1 van Zwaagwesteinde en Warga verloor met 3-2 bij Harkema Opeinde.

De start was veelbelovend voor de Amelanders. In de derde minuut de eerste poging van Paul van der Wal, zijn schot werd van richting veranderd en keeper Binder van Beets kon de bal ternauwernood buiten de palen werken. Vier minuten later was hij toch kansloos. Glenn Kienstra passte op Lars Brouwer en die bereikte Bente Bonthuis die de score opende.

Vijf minuten later had Hein Mosterman de voorsprong kunnen uitbouwen, maar hij schoot naast. Na het goede openingskwartier raakte Geel Wit de grip op de wedstrijd kwijt. De thuisclub kreeg kansen. In de 27-ste minuut haalde Tjalling van der Galiën uit, maar Pieter Oene Smit ranselde de bal uit zijn doel. Drie minuten later was het toch raak. Kevin Kiewiet haalde Hette Visser onderuit in het strafschopgebied. De aanvaller voltrok zelf het vonnis: 1-1.

De schade voor Geel Wit was zes minuten later alweer hersteld. Uit een vrije schop van Siard Bonthuis knikte Lars Brouwer raak: 1-2.

De voorsprong was op dat moment van nul en generlei waarde omdat Warga ook voor stond  en vlak na de rust de voorsprong zelfs verdubbelde.

De eerste reële mogelijkheid in De Westereen na rust was voor Johannes van der Galiën, maar hij schoot naast. Even later scoorde Paul van der Wal, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat Lars Brouwer de keeper aanviel. Bente Bonthuis liet een prachtige kans onbenut door naast te schieten. Inmiddels was Warga op achterstand gekomen en bij deze stand was Geel Wit zeker van lijfsbehoud. Doordat de bevrijdende treffer niet viel bleef het zinderend spannend. Johannes van der Galiën schoot over en vanaf de tachtigste minuut moest Geel Wit met tien man verder toen Frank Beijaard rood kreeg. Het was billenknijpen, zeker toen Dennis Stienstra op het doel van Geel Wit kopte, maar Pieter Oene Smit tikte de bal naast. Scheidsrechter A.C. van Dooren vond het nodig liefst zeven minuten bij te tellen, maar toen die om waren was de ontlading bij de selectie en de in flinke getale meegereisde supporters groot.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Bjorn Wijnberg, Kevin Kiewiet, Glenn Kienstra; Hein Mosterman (Frank Beijaard, 65, rood 80), Jordi Metz (Lukas Mollema, 82), Paul van der Wal, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

Uitslagen

Zaterdag 18 mei            Geel Wit A1-Anjum A1            afgelast

Zaterdag 18 mei            Buitenpost B2-Geel Wit B1            1-10

Zaterdag 18 mei            Geel Wit C1-SJO Bergum BCV Comb. C2            0-5

Zaterdag 18 mei            Blauw Wit ´34 D4-Geel Wit D1            2-5

Zaterdag 18 mei            Ternaard D1-Geel Wit D2            4-4

Zaterdag 18 mei            SC Stiens E6-Geel Wit E1            12-0

Zaterdag 18 mei            Nicator E3-Geel Wit E2             afgelast

Zaterdag 18 mei            Holwerd E2-Geel Wit E3            12-0

Zaterdag 18 mei            Wardy F1-Geel Wit F1            3-6

Zaterdag 18 mei            Geel Wit F2-SJO HRC F5            7-0

Zondag 19 mei             Zwaagwesteinde 1-Geel Wit 1            1-2

Zondag 19 mei             Geel Wit 2-MKV '29 3            4-0

Zondag 19 mei             MKV '29 4-Geel Wit 3            0-4

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *