Geef Oekraïense kinderen een knuffel met een knuffel

In de zomerperiode hebben de Friese Rijders voor Oekraïne ruimte om even een korte tijdelijke actie te doen en zich te richten op de kinderen in Oekraïne. Een groep in de samenleving die al niet veel begrijpt van wat er nu allemaal gebeurt maar er wel door getraumatiseerd wordt mede door de ellende die ze zelf meemaken als bijvoorbeeld vluchteling, de armoede die deze oorlog met zich mee brengt of omdat een familielid opgeroepen is om mee te helpen in het frontgebied of slachtoffer geworden is van deze oorlog. Kom in beweging en help mee 30.000 kinderen deze zomer een warme knuffel te geven.

In de gebieden waar de Oekraïense partner van de Friese Rijders, Open Door Foundation actief is, zijn ongeveer 30.000 kinderen die wel een warme knuffel kunnen gebruiken deze zomer. Voor veel kinderen is een knuffel een bron van blijdschap of persoonlijke troost. Daarom roepen de Friese Rijders heel Nederland op om massaal in actie te komen en te doneren. Samen kunnen we in de komende weken 30.000 kinderen blij maken. Je kunt daarbij een groot verschil maken voor een kind in het oorlogsgebied van Oekraïne!

Voor de knuffelactie zijn de Friese Rijders op zoek naar:

• Alleen NIEUWE en HELE knuffels
• Geen knuffels met batterijen
• Geen babyknuffels
• Niet groter dan gemiddeld 30cm x 15cm x 10cm per knuffel
• Mocht u iets extra’s erbij willen geven dan is snoep altijd welkom
• Per knuffel € 1,- als bijdrage in de transportkosten (contant bij het inleveren/opsturen of via frieserijders.nl/gift-geven/)

De reden dat er alleen NIEUWE knuffels gevraagd worden is dat het doel is kinderen in Oekraïne echt iets waardevols te geven dat ze ook echt verdienen. Een groot deel van de knuffels gaat naar weeskinderen, kinderen van frontsoldaten en kinderen die in ziekenhuizen verblijven of uit arme gezinnen komen. Het is dus niet de bedoeling dat je knuffels die bijvoorbeeld al jaren op zolder liggen doneert. Dit geldt ook voor de afmeting, probeer daar zoveel mogelijk aan te voldoen.

Je kan de knuffels zelf langsbrengen in het pakhuis van de Friese Rijders in Haulerwijk (kijk voor de openingstijden op https://www.frieserijders.nl) of opsturen naar het volgende adres:

Pakhuis Friese Rijders
Leeksterweg 59
8433 KW Haulerwijk

Heb je geen knuffels maar wil je de actie toch steunen, doneer dan via www.frieserijders.nl/gift-geven/.

Planning

Afgelopen zondag 16 juni is er weer een vrachtwagen met hulpgoederen naar Oekraïne vertrokken, ritnummer 23 van dit jaar, mede dankzij giften van vele particulieren en bedrijven. Met elke vrachtwagen helpen de Friese Rijders 5.000-9.000 mensen. Na de zomervakantie zetten de Friese Rijders weer volop in op het brengen van hulpgoederen vanuit de drie hoofdprioriteiten; voedsel, medisch en hygiënisch.

Voor de zomervakantie worden er nog een aantal ritten gedaan waarin de knuffels direct meegaan, bovenop bananendozen die gevuld zijn met voedsel, medische en hygiënische goederen. Op de plaats van bestemming worden ze daar uitgedeeld aan weeskinderen, kinderen van frontsoldaten en kinderen die in ziekenhuizen verblijven of uit arme gezinnen komen.

Kijk op de website van de Friese Rijders voor meer informatie over de actie: hwww.frieserijders.nl/knuffels/

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 843

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *