Gedeputeerde Poepjes bespreekt Energieprogramma in webinar

LEEUWARDEN – Investeren in verduurzaming is actueler en urgenter dan ooit. We zitten midden in de Energietransitie. Een grote opgave waarbij we overstap maken van fossiele brandstoffen naar energie uit duurzame bronnen. Met als doel het besparen van C02. Dit vraagt om actie en leidt tot veranderingen waar we allemaal mee te maken krijgen.

Maar roept ook veel vragen op. ‘Wanneer gaan we van het aardgas af, en geldt dat ook voor mij?’ ‘Ik wil graag zonnepanelen op het dak, maar waar moet ik beginnen?’

In het webinar Hoe laadt Fryslan zich op voor de toekomst? gaan we deze vragen beantwoorden en bespreken we welke stappen de provincie Fryslân de komende jaren gaat zetten om de Energietransitie verder te brengen.

U bent van harte uitgenodigd hierbij digitaal aanwezig te zijn.

Aanmelding webinar

  • Webinar: Hoe laadt Fryslân zich op voor de toekomst?
  • Datum: Donderdag 16 september
  • Tijdstip: 19:30 – 21:00 uur
  • Locatie: online te volgen
  • Aanmelden via: Ik meld mij aan

De link naar het webinar zal op woensdag 15 september digitaal naar u toegestuurd worden.

Programma

Het Energieprogramma bestaat uit vijf programmalijnen, te weten: (1) Energiebesparing, (2) Lokale Initiatieven, (3) Opwek duurzame energie, (4) Warmtetransitie en (5) Energie-infrastructuur. Tijdens het webinar schuiven verschillende tafelgasten aan om over bovenstaande thema’s in gesprek te gaan en vragen van kijkers te beantwoorden.

Aan tafel zitten die avond Gedeputeerde Sietske Poepjes, Wethouder Duurzaamheid & Milieu Jan Dijkstra van Gemeente Waadhoeke, bestuurslid bij Ús Koöperaasje en voorzitter van Enerzjyk Eastermar Jan Willem Sietsma, projectleider Energieteam Fryslân Marije Boersma, Relatiemanager regio Friesland Liander Christel Pieper, Bart Scholten van Jong RES Noord en Onderzoeker Fries Sociaal Planbureau Arjen Brander.

Voor meer informatie, bekijk hier het Ontwerp Energieprogramma

Bron Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *