Gedeputeerde Kielstra en RWS-directie bezoeken Ameland

Geplaatst op: 05 januari 2019 - Categorie: Duurzaam & Milieu

BALLUM - Zaterdag bezocht gedeputeerde Klaas Kielstra samen Michèle Blom, directeur-generaal Rijkswaterstaat en Bianca Janssen, directeur Rijksrederij bij Rijkswaterstaat, het strand van Ameland. Onder leiding van burgemeester Gerard van Klaveren bezocht het gezelschap de opruimwerkzaamheden op het strand. Op het eiland spoelen nog steeds goederen aan uit de 277 containers die de MSC Zoe afgelopen week verloor.

Het gezelschap was op het eiland om persoonlijk kennis te nemen van de situatie op de stranden. In de afgelopen dagen lukte het honderden eilanders en toeristen om onder leiding van de gemeente Ameland en It Fryske Gea de stranden steeds weer schoon te maken. Bij hoog water spoelt echter elke keer nieuwe rommel het eiland op.
Gedeputeerde Klaas Kielstra van de provincie Fryslân zei onder de indruk te zijn van de enorme gemeenschapszin die op de Waddeneilanden tot uitdrukking komt. Ook burgemeester Gerard van Klaveren is trots op de saamhorigheid op zijn eiland. “Het is geweldig om te zien hoe mensen de handen ineen slaan en aan de slag gaan, en hoe ondernemers hulp aanbieden. We hebben allemaal hetzelfde voor ogen. Dit laat zien hoe sterk een gemeenschap kan zijn.”
Bron: Gemeente Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?