Gedeputeerde Kielstra en RWS-directie bezoeken Ameland

BALLUM – Zaterdag bezocht gedeputeerde Klaas Kielstra samen Michèle Blom, directeur-generaal Rijkswaterstaat en Bianca Janssen, directeur Rijksrederij bij Rijkswaterstaat, het strand van Ameland. Onder leiding van burgemeester Gerard van Klaveren bezocht het gezelschap de opruimwerkzaamheden op het strand. Op het eiland spoelen nog steeds goederen aan uit de 277 containers die de MSC Zoe afgelopen week verloor.

Het gezelschap was op het eiland om persoonlijk kennis te nemen van de situatie op de stranden. In de afgelopen dagen lukte het honderden eilanders en toeristen om onder leiding van de gemeente Ameland en It Fryske Gea de stranden steeds weer schoon te maken. Bij hoog water spoelt echter elke keer nieuwe rommel het eiland op.

Gedeputeerde Klaas Kielstra van de provincie Fryslân zei onder de indruk te zijn van de enorme gemeenschapszin die op de Waddeneilanden tot uitdrukking komt. Ook burgemeester Gerard van Klaveren is trots op de saamhorigheid op zijn eiland. “Het is geweldig om te zien hoe mensen de handen ineen slaan en aan de slag gaan, en hoe ondernemers hulp aanbieden. We hebben allemaal hetzelfde voor ogen. Dit laat zien hoe sterk een gemeenschap kan zijn.”

Bron: Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *