Gebrek aan wind bij Kienstra Regatta

HOLLUM – De Kienstra Regatta, de catamaranzeilwedstrijd rondom Ameland, had last van gebrek aan wind. Met een schamele windkracht 2 tot 3 duurde de zeiltocht uren langer dan gebruikelijk.

Elf catamarans stonden aan de start op het Suudwest. Op de helft van de strijd was het wedstrijdveld al uitgedund. Twee catamarans moesten worden teruggesleept voor de Hon was gerond toen het er op begon te lijken dat het een gebed zonder end zou worden. Eén catamaran ging met averij op eigen risico verder. De overige 8 streden om de Kienstra trofee.

Iets voor vier uur finishten Jan Mets Wiersma en Gijs Elting als eersten op het Suudwest. De beide mannen deden voor de eerste keer aan de regatta mee. “Een lange zit,” vonden ze allebei, maar wel een leuke tocht om Ameland.

>>> klik voor meer nieuws en het nieuwsarchief op de knop NIEUWS in het hoofdmenu

© Persbureau Ameland 2010,

op dit artikel rust copyright. 
  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *