Drukke Amelander Vuurtoren Run

HOLLUM – Het is een drukke vijfde Vuurtoren Run. Arend en Esther Visser van Ameland Actief hebben de touwtjes van de organisatie strak in handen. Een EHBO-er staat beneden en boven op de omloop staat er nog een, de deelnemerslijst in de aanslag en de vinger op de knop van de stopwatch. Het gaat er op de tiende van een seconde nauwkeurig aan toe, bij de Vuurtoren Run.

Laura Heller schiet naar boven in een tijd van 1 minuut en 54 seconden. Het is geen record maar wel een prestatie. Haar vrienden vangen haar boven op – zij bedwongen al eerder de trappen – en Laura krijgt een aai over haar bol.

Arend Visser is zeer tevreden over het aantal deelnemers, maar hij mist nog enkele trouwe gasten. Om iets voor 12 uur arriveert toch nog een oude bekende. Jörg Poock, die vorig jaar het snelste boven was maar niet het record brak, wil nog een poging doen om het record van 57 seconden te verbeteren.

Iets later arriveert ook Leeuwarder Menno Cramer. Hij is de recordhouder en wil zijn titel verdedigen. In Leeuwarden trainde hij speciaal voor de Vuurtoren Run in hoge flats in de stad. Hij gaat op handen en voeten – als een hondje, zegt hij zelf – naar boven en klokt 57.31. Het is een fractie sneller dan zijn concurrent traploper Poock, die ook op flattrappen oefende. Die haalt 57.69 en snoept daarmee wel enkele seconden van zijn eigen tijd af.

De snelste vrouw, Petra Huls, snelt in 1.48.50 naar boven.

Van de jongens is Niels Weenink de beste. Hij doet er 1.24.31 over, iets sneller dan het snelste meisje. Hilde Winter haalt 1.39.91.

De Amelander Vuurtoren Run had een record aantal deelnemers van 75. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *