Gastouders gezocht

NES – Europa Kinderhulp en Ameland Helpt Kinderen zoeken gastouders voor de landelijke herfstvakantie 2008.

Europa Kinderhulp is een organisatie die al ruim veertig jaar kansarme kinderen een vakantie biedt bij gastouders in Nederland. Deze vakanties vinden plaats in de zomervakantie en duren drie weken. Omdat de zomervakantie een drukke tijd is voor veel mensen op Ameland vanwege de betrokkenheid bij het toerisme, is er in samenwerking met de stichting Ameland Helpt Kinderen een speciaal project gestart.

Ameland Helpt Kinderen is opgericht in 1996 en haalde om de twee jaar Russische kinderen naar Ameland. Door problemen met de Russische taal en bureaucratie is men hiermee gestopt en is contact gezocht met Europa Kinderhulp.

Sinds 2005 komen Nederlandse kinderen een weekje naar Ameland in de herfstvakantie van Noord-Nederland. Het gaat om kansarme kinderen uit de provincie Groningen en Friesland. Het blijkt dat een week Ameland deze kinderen heel goed doet.

U kunt voor informatie bellen met:

Lokke Miedema, Ameland Helpt Kinderen, telefoon 542404

Jan Bloem en Aagje Vollema, gastouders, telefoon 542759

Anna en Peetje Molenaar, gastouders, telefoon 542231

Joke de Vries, Europa Kinderhulp, telefoon 058-2573612

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *