GasTerra steunt hybride warmtepomp op Ameland

GRONINGEN – In het kader van Duurzaam Ameland komt GasTerra met een unieke extra premie voor woningeigenaren op Ameland die een hybride warmtepomp aanschaffen. AEC en de Amelander installateurs werken mee met de actie; ze maken het de consument zo gemakkelijk mogelijk. Met de actie zet Ameland nieuwe stappen om de warmtevraag op het eiland te verduurzamen.

Een hybride warmtepomp is een elektrische warmtepomp die naast een gewone gasgestookte cv-ketel komt. De warmtepomp maakt gebruik van duurzame warmte in de buitenlucht en maakt die geschikt voor het verwarmen van de woning. De gasketel springt alleen bij als er veel warm water wordt gevraagd of als het buiten kouder is. Bewoners kunnen met deze techniek honderden euro’s op hun energierekening besparen.

In 32 woningen van het Gemeentelijk Woningbedrijf wordt de hybride warmtepomp al geïnstalleerd. Nu komt GasTerra met een actie die gericht is op de eerste honderd particuliere huiseigenaren. De actie geldt alleen op Ameland.

“Op lange termijn willen we geen aardgas meer gebruiken voor verwarming”, verklaart Hans Overdiep van GasTerra. “Maar aardgasloze verwarmingstechnieken zijn nog niet onmiddellijk breed inzetbaar. Hybride warmtepompen zijn dat wel. Zo kunnen we alvast een grote slag slaan in energie-efficiency en we leggen ons niet vast op één bepaalde techniek. Hybride warmtepompen passen in bestaande woningen en bieden de mogelijkheid om duurzaam opgewekte elektriciteit of groen gas in te zetten voor lokale verwarming.”

De Amelander Energie Coöperatie (AEC) en de installatiebedrijven op het eiland staan helemaal achter de actie van GasTerra. AEC helpt consumenten bij het aanvragen van de overheidssubsidie die geldt voor warmtepompen. De installateurs maken graag een offerte op maat en vragen namens de consument de premie van GasTerra aan.

Bron: GasTerra

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *