Gamers op Ameland

LEEUWARDEN – Van 15 tot en met 19 september is Ameland bevolkt door een club gamers. Zij zijn de deelnemers aan G-Ameland, een festival over computerspelletjes en voor gamers en game bouwers. De festivalorganisatie beschouwt dit festival als een proef. Als het een succesvol is, wordt het een jaarlijks terugkerend festival. Het thema van dit jaar is: “Inspired by the Island”. Het Natuurcentrum van Ameland speelt een rol in het inspireren van de gamers. Ze krijgen een presentatie over de natuur van Ameland en maken een inspirerende wandeling langs hoogtepunten van het Amelander landschap. Het genieten van de natuur wordt gekoppeld aan het ontwikkelen van een Ameland-promotie game.

Teams van vier of vijf startende ontwikkelaars worden gekoppeld aan een expert en samen krijgen ze slechts enkele dagen de tijd om een eerste versie te ontwikkelen. Ze krijgen workshops in ontwerpen en verwerken hun kennis in een game, waarmee iedereen moet kunnen spelen. De deelnemers presenteren vrijdag 19 september de resultaten en de uitslag van de wedstrijd wordt op het wad, op de boot terug naar Holwerd, bekendgemaakt.

Het festival wordt georganiseerd door Game Valley, een multimedia-atelier van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en bedrijven in de gamesector.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *