Barel captain selectie Triatlon op Ameland

NIEUWEGEIN- Op 13 september vindt op Ameland het EK cross triatlon plaats. Rob Barel is door bondscoach Johan Neevel uit Wezep van de Nederlandse Triatlon Bond geselecteerd als captain van de Nederlandse ploeg. Barel, meervoudig Nederlands Kampioen Cross Triatlon, is de meest ervaren atleet in deze zware en technische discipline. Hij won de Tri-Ambla drie keer op rij. Naast Barel zijn ook Rorik Schouten, Johan Neevel en Machiel Ittmann zeer ervaren offroad specialisten.
Bij de dames wordt het meest verwacht van routinier Ingrid van Lubek, die in elke discipline uit de voeten kan. Van Lubek was in 2007 nog derde op de EK Cross Triatlon op Ibiza. De nummer twee van vorig jaar, Sybille Matter uit Zwitserland en winnares Carina Wasle zijn ook op Ameland aanwezig. Ook de Limburgse Maud Golsteyn lijkt een kandidate voor een hoge klassering namens Nederland. Esther Tanck en Judy van den Berg hebben onder andere tijdens het NK en bij de Beachchallenge laten zien dat ze een plek in de selectie verdienen.

Bij de samenstelling van de herenselectie is naast routiniers gekozen voor de inbreng van jong talent uit het NTC; het topsporthuis van de NTB in Sittard. Met Tim Dullaart, Lesley Derks en Sven Strijk heeft de selectie mannen in huis die in 2012 een gooi doen naar kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen. Rick Nijhoving en Erik Wolsing zijn mannen die vanwege hun zwem- en mountainbike prestaties in staat moeten worden geacht om vanaf het begin mee te kunnen met de kop van de wedstrijd.

De voltallige herenselectie bestaat uit Rob Barel, Johan Neevel, Machiel Ittman, Rorik Schouten, Rick Nijhoving, Lars van der Eerden, Lesley Derks, Tim Dullaart, Sven Strijk en Erik Wolsing. De damesselectie bestaat uit Ingrid van Lubek, Maud Golsteyn, Esther Tanck en Judy van den Berg.

Het Europees kampioenschap Cross Triatlon vindt plaats op zaterdag 13 september op Ameland. Tijdens het EK moeten de deelnemers 1,5 kilometer zwemmen in de Waddenzee, 35 kilometer mountainbiken over technische bospaden, lastige duinen en het strand, gevolgd door een afsluitende, 12 kilometer lange crossloop. Het EK kent inmiddels vele inschrijvers uit meer dan 10 verschillende landen. Op zondag 14 september zijn er op hetzelfde parcours wedstrijden voor recreanten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *