FSP zoekt nieuwe panelleden

LEEUWARDEN – Over een week is het zo ver: op vrijdag 1 februari zullen meer dan 30.000 inwoners van Fryslân een brief van het Fries Sociaal Planbureau (FSP) ontvangen met een uitnodiging om deel te nemen aan Panel Fryslân. Dit panel bestaat op dit moment uit 3500 leden en spreekt zich regelmatig uit over maatschappelijke vragen die binnen de provincie spelen. Door natuurlijk verloop is het FSP regelmatig op zoek naar nieuwe panelleden.

Wat is Panel Fryslân?

Panel Fryslân is onderdeel van het FSP. Het bestaat uit een grote groep inwoners uit de provincie Fryslân die een aantal keer per jaar benaderd wordt om hun mening te geven. Hoe meer Friezen meedoen, hoe beter we inzicht krijgen in Fryslân. Hoe belangrijk vinden Friezen bijvoorbeeld een school of supermarkt in de buurt? En hoe staat het met het politiek vertrouwen en de tevredenheid met het openbaar vervoer?

Deelname en privacy

Doordat er gebruik wordt gemaakt van een steekproef, kunnen alleen inwoners meedoen die worden uitgenodigd. Panel Fryslân is daarmee een representatieve afspiegeling van de Friese bevolking van 18 jaar en ouder. Deelname aan het panel is vrijwillig en deelnemers kunnen zich altijd afmelden. Resultaten kunnen nooit worden herleid tot individuele personen. Het FSP is lid van de Vereniging voor Statistiek en Onderzoek (VSO) en de medewerkers hebben zich geconformeerd aan de gedragsregels van deze vereniging.

Meer informatie

Meer informatie over Panel Fryslân vindt u op de website www.fsp.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *