Friesland nummer 1 provincie voor verblijf vakantiekinderen

WESTZAAN – Friesland nummer 1 provincie voor verblijf vakantiekinderen Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen naar vakantiegezinnen in Nederland om daar een paar weken vakantie door te brengen. De stichting die deze reizen organiseert, Europa Kinderhulp, inventariseerde voor haar 60-jarig bestaan de herkomst van de vakantiegezinnen. Friesland blijkt een erg gastvrije provincie te zijn, want in deze provincie worden veruit de meeste kinderen uitgenodigd.

Band voor het leven Ruim 120 kinderen vinden elke zomer voor een paar weken een thuis bij diverse Friese vakantiegezinnen. Veel gezinnen doen dit al jaren achtereen, waardoor er een hechte band met het vakantiekind opgebouwd kan worden. De kinderen komen uit België, Duitsland, Frankrijk en Nederland en verblijven zo’n twee weken bij hun vakantiegezin. Tijdens de vakantie gaat het niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen.

Extra vakantiegezinnen gezocht Door corona konden de reizen de afgelopen jaren niet allemaal doorgaan. Daarom zijn er helaas wat vakantiegezinnen gestopt. Voor dit jaar zijn de perspectieven gunstig en zijn wij op zoek naar nieuwe vakantieouders in Friesland! Lijkt het jou leuk om deze zomer een kwetsbaar kind een onbezorgde zomer te geven? Kijk dan op www.europakinderhulp.nl voor meer informatie.

Bron Europa Kinderhulp

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *