Friese Starters-Adviesdag

HEERENVEEN – Friese Starters-Adviesdagop is 9 september en wordt georganiseerd voor én door ondernemers.

Voor en door ondernemers

Wie kan een starter nu beter vertellen hoe een bedrijf te beginnen dan iemand die zelf een starter is geweest. Het succes van de regionale Starters-Adviesdagen (30x per jaar in alle provincies) is volgens de organisatie dan ook voor een belangrijk deel te danken aan de enthousiaste medewerking van ervaren ondernemers. De Starters-Adviesdagen willen zich door deze unieke werkwijze dan ook profileren als een dag vóór en dóór ondernemers. Het belang van dit soort dagen blijkt uit de geringe ondernemerskennis van de gemiddelde starter.

Basiskennis ondernemerschap laat te wensen over

Ondanks diverse adviezen die starters kunnen inwinnen bij instanties als de belastingdienst en de Kamer van Koophandel blijkt dat de basiskennis van het ondernemerschap niet altijd aanwezig is. Mark Lette, directeur van de regionale Starters-Adviesdagen verbaast zich bijna dagelijks over het gebrek aan kennis en voorbereiding van veel startende ondernemers. “Tijdens onze Starters-Adviesdagen komen wij in contact met veel potentiële ondernemers die, al dan niet ingegeven door de financiele crisis, impulsief besluiten om een bedrijf te beginnen. De voorbereiding laat dan vaak te wensen over. We zien zelfs regelmatig dat ze al ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel maar verder nog helemaal niets geregeld hebben. Het vastleggen van die kennelijk unieke handelsnaam vinden ze dan belangrijker dan het feit dat twee weken later de eerste "blauwe enveloppe" voor het prille bedrijf al in de bus ligt.”

Lette vervolgt; “ Voor deze mensen zijn onze Starters-Adviesdagen uitermate nuttig. Op deze dagen staan regionale en landelijke bedrijven die speciaal zijn geselecteerd op hun kennis en diensten voor startende ondernemers. Je moet dan denken aan boekhouders, notarissen en advocaten maar ook websitebouwers en diverse business-en netwerkclubs. Daarnaast kunnen de bezoekers zich vooraf inschrijven voor diverse interessante workshops zoals; “Starten vanuit een uitkering”, “Boekhoudkundige en fiscale tips” en “Hoe bereik ik mijn klanten”.”

Geen beurs

“De Starters-Adviesdag is géén beurs. Dus géén duizenden bezoekers en, in belang van het overzicht, slechts één adviesstand per vakgebied. Wij bieden maximaal 200 startende ondernemers de mogelijkheid om deze dag te bezoeken en kunnen daardoor de garantie geven dat de adviseurs uitgebreid de tijd nemen om de persoonlijke situatie van de starters door te spreken. Om die reden is inschrijven via de website dan ook aan te raden!”

De Friese Starters-Adviesdag vindt plaats op donderdag 9 september a.s.

Locatie: Abe Lenstra Stadion te Heerenveen

Tijd: 13.00-19.00 uur

Meer informatie over het starten van een bedrijf én het aanmeldformulier voor de Starters-Adviesdag op: www.startersadviesdag.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *