Friese organisaties bundelen krachten voor biodiversiteitsweken

LEEUWARDEN – Onder de noemer ‘Biodiversiteit – de basis van ons bestaan’ bundelen van 3 september tot 29 oktober de provincie Fryslân, gemeente Leeuwarden, Kening fan ‘e Greide en Friese Milieu Federatie de krachten om meer aandacht te vragen voor biodiversiteit.

In de hele provincie worden de komende weken tal van activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd rondom de thema’s landschap, landbouw en biodiversiteit. Deze worden in één agenda overzichtelijk gemaakt onder de naam ‘biodiversiteitsweken’.

Nieuwe kansen zoeken

Biodiversiteit is een belangrijk onderwerp. Belangrijk genoeg om de samenwerking te kiezen. Het verhaal gaat over verschralende biodiversiteit en landschap, maar ook over nieuwe kansen voor inwoners, bedrijven, boeren en voor de natuur. Daar zitten in veel gevallen ook kansen in als het gaat om de transformatie naar natuurinclusieve landbouw.

Gezamenlijke agenda

Voor de biodiversiteitsweken wordt er een gezamenlijke activiteiten-agenda gemaakt. Wat gebeurt waar door wie op het gebied van biodiversiteit in de provincie? Op de websites van de partners kunt u op de hoogte blijven van al de activiteiten.

Divers aanbod

De activiteiten en bijeenkomsten die in de agenda komen zijn zeer divers. Van het Rasterhoff Festival op zondag 9 september, tot het symposium Silence of the Bees en van de Soil Food Week tot de Groenlunch van de Friese Milieu Federatie op 29 oktober. Van openbare bijeenkomsten tot gesloten symposia brengen we de komende twee maanden de regio en Nederland op de hoogte van al de activiteiten rondom biodiversiteit in Fryslân. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *