Fotowedstrijd Holwerd voor jong en oud

HOLWERD – ‘Bjusterbaarlik Noard-East Fryslân’: Fotowedstrijd Holwerd voor jong en oud

Zoals de Holwerder dichter Waling Dijkstra het ooit prachtig verwoordde in zijn gedicht “Fryslân Boppe” is Friesland het mooiste land van de wereld. Een land om trots op te zijn en je met elkaar verbonden te voelen. In het kader van LF2018 ‘Holwert ferbynt’ organiseert de Vereniging van Dorpsbelangen Holwerd daarom een fotowedstrijd.

De ‘Bjusterbaarlik Noard-East Fryslân’ fotowedstrijd is een wedstrijd voor amateurfotografen, jong of oud, en waar ook maar vandaan. Noord-Oost Friesland heeft zeer veel moois te bieden: de natuur, het Wad, de dorpen, de eilanden, de steden, het platteland, de mensen, de gebruiken. Wie of wat vind jij ‘bjusterbaarlik’, wat verwondert je, wat verbaast je? Welke grappige taferelen of gekkigheid kom je tegen? Waar geniet je van, wat maakt je blij? Het thema ‘Bjusterbaarlik Noard-East Fryslân’ is in de breedste zin te gebruiken ter inspiratie.

Deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen tot en met 28 februari 2018 hun foto’s insturen naar fotowedstrijd@dorpsbelangholwerd.nl

Een deskundige jury, bestaande uit Anja Brouwer van Ameland en uit Dokkum (winnares Frans Lanting Photo Award) en Maarten Boersema uit Blije (fotograaf en tekstschrijver) beoordeelt de inzendingen en maakt per leeftijdscategorie een selectie van de beste foto’s. De genomineerde foto’s zijn in de Kunstmaand april 2018 in Holwerd te bewonderen. Naast juryprijzen zijn er ook publieksprijzen te winnen. De uitslag van de prijzen wordt feestelijk bekend gemaakt op zaterdag 21 april 2018.

Deelname kost € 5 per inzending van (maximaal) 5 foto’s. Er kan ingezonden worden in drie leeftijdscategorieën (jonger dan 12 jaar, 12-18 jaar, 18 jaar en ouder). De wedstrijdvoorwaarden zijn te vinden op http://www.holwerd.nl/fotowedstrijd

→ bekijk hier Holwerd Startpagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *