Fototentoonstelling Feugelpôlle

NES – Het experiment ‘Natuurlijke klimaatbuffers’ op Zuidwest Ameland start in maart 2014 met de derde en laatste uitvoeringsmaatregel. Drie maatregelen moeten een experimentele bijdrage leveren aan de versterking van de waterkering, waarbij natuurwaarden van het Waddengebied worden versterkt en de recreatie wordt bevorderd (www.klimaatbuffers.nl).

Aan de kust van Zuidwest Ameland ligt de Feugelpôlle. Deze kwelder is een hoog- watervluchtplaats voor vele zeevogels en een broedplaats van de op één na grootste kolonie grote sterns in West-Europa. In maart zijn hier twee experimentele maatregelen genomen. De eerste betrof het aanbrengen van een grote kleischelpenbank aan de voet van de kwelder. In het tweede deel gebeurde hetzelfde, maar dan in combinatie met het plaatsen van rijshoutendammen.

Staatsbosbeheer is benieuwd hoe bewoners en bezoekers het project en de kwelder de Feugelpôlle beleven en organiseerde een fotowedstrijd. Deelnemers waren vrij om de Feugelpôlle met een eigen gekozen perspectief te fotograferen. In totaal zijn er 55 inzendingen binnen gekomen. Van alle deelnemers zijn foto’s te zien tijdens de foto-expositie.

Op woensdag 16 oktober start de foto-expositie in het Natuurcentrum en worden de winnaars bekendgemaakt.

>>> lees hier meer over de Feugelpôlle

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *