Foto’s gena’ten pule en de loggers

HOLLUM – Voor het project Ameland aan Tafel (niet voor in het boek, want dat ligt nu bij de drukker, maar voor op een extra pagina op de website waar foto's worden verzameld): wie heeft foto's van vroeger van garnalen pellen, visserman, melkfabriek, mossels halen, bóffe't, spoetnik, slachten, wecken, kelder, alikruken, Sinterklaas met eigen gemaakte sukerha'tten, ouderwetse keuken en pieteroälestel, balstien, de mullens, de bakkerskar met kaaksen en broad, eismiete, Sint Jan, bramenpluk. Van vroeger dus, van veertig, vijftig, zestig jaar geleden of nog langer?

De foto's komen op een pagina op de website van PA te staan, waarnaar in het boek wordt verwezen. Bij de foto komt te staan: Foto uit collectie … en dan je naam

Er zijn al tientallen foto's binnengekomen. We hebben er al een hele serie geplaatst: de Vleeschhal in Nes, ea'peldolve op de Stelp, gena'ten pule, de bakkersetalage met kerst, konijnenvangst, de Ten Cate ploeg aan het werk en aan de schaft.

Stuur de foto's graag naar info@persbureau-ameland.nl 

Er is al een selectie te zien op de pagina over Crowdfunding.

Klik op de link onder

Kijk ook eens hier:

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *