Foto van Arend Nagtegaal en Cor Bruin

HOLLUM – Zo af en toe komt er een mooie foto tevoorschijn die prachtig op de pagina past die aan het boek Ameland aan Tafel is gekoppeld. Foto's van culinaire onderwerpen van oud Ameland of, zoals vandaag, een foto van een oud Amelands gebruik. Nieuw is de foto van Arend en Cor, die tijdens het bootwateren genieten van een borrel en een sigaar.

In het boek Ameland aan Tafel staan een paar foto's, samen met een QR-code die door de smartphone of tablet is te scannen. Dàn kom je op de pagina waar meer foto's staan, van de melkboer, slager, bakker, uitventen op de camping, de visserman, garnalen pellen, visje bakken en van het Badhuus. Het boek maakt volop gebruik van de digitale mogelijkheden en maakt van de papieren versie een werk dat steeds maar wordt uitgebreid met hulp van eilanders en Ameland-liefhebbers.

Het boek blijft ongewijzigd, maar Ameland aan Tafel zal nooit gelijk zijn aan de vorige keer dat je het ter hand nam.

Ameland aan Tafel is voor € 17,50 te koop bij Ria Evers-Dokter, bij de uitgeverij op O.P. Lapstraat 7, in de Amelander boekhandels en bij de deelnemende bedrijven, die zijn verenigd in de iPhone app Ameland Actueel

(die voor alle smartphones via het webadres ameland-actueel is te raadplegen.)

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *